След 2018 г. няма да има стари български трамваи. Това

...
След 2018 г. няма да има стари български трамваи. Това
Коментари Харесай

След 2018 г. няма да има стари трамваи у нас

След 2018 година няма да има остарели български трамваи. Това сподели зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев по отношение на случая от тази заран, при който два трамвая се блъснаха.
„ Над 100 транспортни средства единствено в трамвайния превоз са с качествено усъвършенствани условия за работа и за културно обслужване на пасажерите. Очакват се още 13 нови трамваи следващата година. По този метод след 2018 година на практика няма да има остарели български трамваи или някакви други доста остарели импорт. Изцяло системата ще се обнови с нови и с втора ръка осъвременени “, разяснява инж. Василев и посочи, че 13-те нови трамваи ще се движат по линия №5.
„ Това е по план „ Региони в напредък “, европейско финансиране. Всичко там е конкретизирано. Предвидено е по какъв начин да бъде – с ремонт на цялата инфраструктура от „ Княжево “ до пл. „ Македония “ на линия №5 и надлежно тези 13 трамвая по тази актуализирана линия “, добави инж. Василев.
Той посочи, че следващата година се чакат съществени поправки на трамвайното трасе по ул. „ Каменоделска “, съобщи Фокус.
„ По ул. „ Козлодуй “ предходната година се обнови трасето от бул. „ Мария Луиза “ до железопътния мост при пл. „ Сточна гара “. Вторият стадий следващата година ще е до крайната спирка в кв. „ Орландовци “ – ул. „ Каменоделска “. Освен това, се планува ремонт по ул. „ Граф Игнатиев “ също за следващата година. По този метод много огромна част от трасетата, по които минават трамваи и дълги години не беше осъществяван подобен главен ремонт, ще бъдат приведени в доста по-добър тип, в това число и за околната среда. Това ще понижи шума и други индикатори “, сподели още инж. Иво Василев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР