След 18 януари можем да очакваме поетапно връщане на учениците

...
След 18 януари можем да очакваме поетапно връщане на учениците
Коментари Харесай

След 18 януари и големите ученици поетапно ще се връщат в клас


След 18 януари можем да чакаме поетапно връщане на учениците към присъствена форма на образование, заяви просветителният министър Красимир Вълчев, представен от Фокус. Припомняме, че от през днешния ден, 4 януари, се възобновиха присъствените занятия за учениците до 4 клас, отвориха още веднъж ясли и детски градини.

Вълчев бе на посещаване в 143-то ОУ „ Георги Бенковски “ в столицата. Необходимо е да имаме цялостна работна седмица, с цел да анилизираме развиването на обстановката. Данните от празниците и почивните дни не са изцяло показателни и изцяло действителни от позиция на регистрираните случаи, сподели още министърът.

Ще обсъдим, евентуално идната седмица, в случай че има подобен вид в възстановяване на обстановката, отчасти връщане на учениците от 18-и, а не от 11 януари, тъй като ни е нужна една цялостна седмица, обясни Вълчев.

Вълчев уточни, че е в разговор със здравния министър от 11 януари да бъдат позволени спомагателни действия като провеждането на държавни изпити по специалност и олимпиади.

По думите му обаче има вид обстановката да се утежни, било поради празниците, било поради новия вариант на вируса. Всички страни живеем в тази непредвидима обстановка. Факт е, че през последните 3-4 седмици предприехме ограничения, които усъвършенстваха обстановката. Те не са крайни от една страна, само че въпреки това са ефикасни, добави просветителният министър.

Вълчев регистрира, че през предходната година просветителната система е потвърдила, че във всеки миг може да превключи от присъствена към електронна форма на образование и противоположното.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР