След 13-годишна пауза дербито на Варна отново се завръща! Спартак

...
След 13-годишна пауза дербито на Варна отново се завръща! Спартак
Коментари Харесай

Дербито на Варна се завръща!

След 13-годишна пауза дербито на Варна още веднъж се завръща! Спартак (Варна) и Черно море излизат един против различен в дуел от 15-ия кръг на efbet Лига на стадиона на “соколите ”. Двубоят е с начален час 15:15, а основен арбитър на дербито ще бъде Радослав Гидженов.

Мачът се чака с голям интерес в морската ни столица и зарядът ще бъде на високо равнище, макар моментната разлика в класирането сред двата тима. Домакините се намират на последното 16-то място с едвам 5 точки, до момента в който “моряците ” влизат в мача като шести с 24 пункта. Въпреки това обаче се чака срещата да бъде много забавна и ентусиазмът е огромен.
 Спартак (Варна) на двудневен лагер преди дербито с Черно море Спартак (Варна) на двудневен лагер преди дербито с Черно море
За последно двата отбора се изправиха един против различен преди 13 години. На 23 май 2009 година Спартак одобри Черно море на “Коритото ” и загуби с 0:1. По-рано същия сезон пък “моряците ” завоюваха с 5:0 вкъщи, като вкараха и петте си попадения за едно полувреме. След тази акция пътищата на двата отбора се разделиха, откакто Спартак стартира лутането си из долните девизии на България и едвам тази година съумя да се завърне в родния хайлайф.
 Феновете на Черно море надъхват отбора преди борбата със Спартак Феновете на Черно море надъхват отбора преди борбата със Спартак
Феновете на двата отбора също чакат с неспокойствие дербито. Привържениците и на “соколите ”, и на Черно море са организирали шествия из морската ни столица, като ще има и ограничания на придвижването из града. Самото дерби пък ще се охранява от 350 униформени и 6 полицейски кучета, поради ексцесиите, които се чакат и до които се стигна преди към месец в мач от Трега лига сред дубълите на двата отбора.
 Напрежение във Варна! Полицай е в болница след дербито сред Черно море и Спартак в Трета лига Напрежение във Варна! Полицай е в болница след дербито сред Черно море и Спартак в Трета лига
В името на феърплея и положителния образец треньорите на двата тима Тодор Киселичков и Илиан Илиев седнаха на взаимна конференция, на която споделиха упованията си за дуела. И двамата признаха, че моментната форма не играе роля в такива мачове и с подобен заряд и приканиха да не се стига до неприятни подиуми по трибуните.
19  ЦСКА 1948 - Спартак (Варна)
Спартак (Варна) несъмнено ще се надява да реализира втората си победа от началото на сезона, която ще бъде извънредно специфична, в случай че пристигна точно против градския противник. “Соколите ” са в серия от две следващи загуби, като последно отстъпиха от ЦСКА 1948 в Бистрица. Тогава обаче Киселичков резервира някои от главните си футболисти, точно за те да бъдат на линия за дуела с Черно море.

“Моряците ” от своя страна влизат като любимци в днешното дерби. Момчетата на Илиан Илиев са в серия от три мача без загуба, само че и с две следващи равенства в последните два кръга. Преди седмица Черно море направи хикс с Арда, откакто Виктор Попов си вкара безразсъден автогол.

За финален път Спартак стигна до триумф над градския си противник на 19 май 2007 година с 2:0 на своя стадион. Тогава старши треньор беше сегашният основен управител Георги Иванов - Геша. Именно тази победа докара до разтърсвания при “моряците ” и Красен Кралев дружно с целия УС подадоха оставки. Същото стори и треньорът Ясен Петров, който бе сменен от Никола Спасов.
24  Септември - Черно море
В елита Черно море е с преимущество в борбата за Варна, като в 61 мача е записал 22 победи, 24 равни и 15 загуби, с голова разлика 69:57. При общия баланс обаче, който включва мачове в “Б ” група и Купата на страната, в 93 дуела Спартак има 31 победи, 32 равни и 30 загуби, като головото съответствие е 110:107.

СПАРТАК (ВАРНА) - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни сформира:

СПАРТАК Външно наблюдение (3-5-2): Дичевски; Н. Борисов, П. Димов, Моура; З. Димитров, Ц. Илиев, Климентов, Васев, В. Митев; Ивей, Антуи
Старши треньор: Т. Киселичков

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Г. Георгиев; В. Попов, Ж. Атанасов, Босанчич, Ц. Панов; Клементе, Панайотов; В. Василев, Фернандес, Кета; Беншаа
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Радослав Гидженов
СТАДИОН : “Спартак ”, Варна 
НАЧАЛО: 15:15 часа 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР