След 13 години в долните дивизии и развиване на предимно

...
След 13 години в долните дивизии и развиване на предимно
Коментари Харесай

ЦСКА се завърна в баскетболния елит с треньор Росен Барчовски

След 13 години в долните дивизии и насърчаване на най-вече младежки обединения, ЦСКА се завръща в елита и ще играе в Националната баскетболна лига. А треньор на отбора ще е една от легендите на клуба и сегашен народен селекционер Росен Барчовски.

Новината, която от няколко дни витаеше, бе оповестено публично през днешния ден на конференция, дадена от управлението на клуба, в лицето на Сашо Чакмаков и бившия национал Роберт Гергов, който върчи на треньора алегорична фланелка с №6, с каквато той играеше пред годините като гард в ЦСКА. 

“Имаше такава традиция, че когато някой приключи кариерата си, предава опита си на младите играчи. Когато Петко Моринов приключи спортната си активност, ми даде екипа си с №6. За мен е доста прочувствен миг, развълнуван съм. Преживях цялата история дружно с Роберт Гергов, Сашо Чакмаков и доста хора. Бил съм в ЦСКА, когато е имало мощна организация, когато е имало и банкрути, когато се появиха хора, които направиха всичко допустимо да унищожат клуба. 13 години нямаше мъжки тим, в този момент имаме щастието това да се случи. Въобще не ми е хрумвало да откажа тази покана. Осъзнавам отговорността да се прави нов тим, без да е имало подобен. С името на ЦСКА и тези благоприятни условия няма по какъв начин да няма огромни упоритости. Не съм се замислял секунда. Сега стартирам да разбирам компликациите пред нас ”.

Барчовски остава отпред и на националния тим и ще съвместява двете длъжности.

Разговарял съм с президента на федерацията и продължава да си извършвам уговорките в националния тим. Не е проблем и не мисля, че ще ми сътвори компликации. Ще комбинирам и двете неща най-малко до Нова година ”, разгласи той.

„ Нищо не мога да кажа за селекцията. Нямаме подписан контракт с Чавдар Костов, както се писа. Плановете ни стартират с българи. Ще създадем всичко допустимо оптимален брой българи да вземем. Където не успеем, ще вземем чужденци. Треньорският щаб е с Даниел Клечков, Георги Давидов. Медицинският щаб е от националния тим ", разкри още Барчовски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР