След 11 години издирване Ангел Христов се оказа в България,

...
След 11 години издирване Ангел Христов се оказа в България,
Коментари Харесай

Смъртта на Ангел Христов от Братя Галеви - какво е известно до момента

След 11 години търсене Ангел Христов се оказа в България, в родното си Ресилово. Мъртъв. Единият от известните в престъпния свят " Братя Галеви " е умрял във вилата си и през днешния ден трябваше да е погребението му. Министерство на вътрешните работи обаче го спря и изиска аутопсия, с цел да се откри повода за гибелта. Трябва да откри и нещо още по-важно по какъв начин Ангел Христов е влязал в страната, тъй като той не е засечен на нито една от границите ни.

Пламен Галев и Ангел Христов се търсят с алена бюлетина на Интерпол. Те бяха арестувани показно напролет на 2009 година. През 2012 година бяха дефинитивно наказани за рекет и изнудване. Дни преди Върховният касационен съд да постанови присъдата те изчезнаха. Твърди се, че през последните 11 години са живели в Република Южна Африка.

Мистерията към прибирането в България и гибелта на единия от двамата по този начин наречени " братя Галеви " става все по-голяма. Според локалния духовник Ангел Христов е умрял в дома си на 2 юни вечерта.

Официалните документи, които към този момент са доказателства по следствието, обаче приказват друго, че гибелта е настъпила часове по-късно.

" Има известие за гибел на 3 юни, което сутринта в 8 часа е направено. Има публикуван смъртен акт от длъжностно лице към община Дупница. Така че в случай че не беше се намесила полицията в тази ситуация, щеше да завърши погребението ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

На този стадий няма отговор на въпроса за какво, в случай че Ангел Христов е умрял в дома си в Ресилово, където и неговата регистрация по непрекъснат адрес, смъртния акт е публикуван от прилежащата община Дупница. От общинската администрация през днешния ден отхвърлиха да отговорят на въпросите ни с претекста, че е почивен ден. Кметицата на село Ресилово, което е в община Сапарева баня пък схванала за гибелта на Христов късно нощес, когато била питана по телефона какво знае.

" Освен че имат непрекъснат адрес тук, в обитаемото място и че са били отвън България, нищо друго. Може да има някой, който да поддържа самия обект - жилищен, само че като цяло не съм виждала притежателите на парцела. Аз съм ги виждала единствено на фотография тези лица, онлайн не съм ги виждала в никакъв случай. Така че може и да не го позная даже да съм го видяла ", съобщи Мариана Доцина, кмет на с. Ресилово.

Оказва се най-вече за братя Галеви през последните 11 години знаят не институциите, които ги търсят, а локалният духовник.

" Ние сме си запазили другарството. Те като напуснаха България, отново се чувахме. Изпращаха поздрави, ние пращахме поздрави ", съобщи отец Георги Паликарски.



Въпреки че община Дупница е издала смъртен акт на оповестения за интернационално търсене Ангел Христов, администрацията не е уведомила за това Министерство на вътрешните работи. От полицията разбрали по оперативна информация за готвеното тази заран заравяне, разкрили тялото на Христов и с прокурорско разпореждане назначили аутопсия и експиртиза за идентификация.

" Засега единствената сигурна информация, която имаме доказана е, че това е трупът на Ангел Христов ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Другото несъмнено е, че Ангел Христов не се прибрал в страната с документи, в които е посочена неговата идентичност.

" Кога и по какъв начин е влязал няма безапелационна информация. Близките му дават спорни сведения в тази посока. Ние ревизираме всички благоприятни условия. Имаше сведения за едни полети от Дубай, които не се потвърдиха обаче на този стадий. За нас е значимо да се откри по кое време е влязал, от къде е влязал, подпомагал ли го е някой, както и повода за гибелта. Даже изследваме и версия дали влезнал жив или е влезнал натрупа му на територията на страната, тъй че когато има изясненост ще ви осведомяваме по тези въпроси ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Не се изключва версията Ангел Христов да се прибрал през зелена граница. Според наши източници проверяващите ревизират даже дали не е минал с група мигранти браздата ни с Турция.

" Полагаме сега старания да забележим дали на територията на страната се намира и другия тъй наречените " брат Галев ", Пламен Галев ", добави Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Аутопсията на Ангел Христов ще бъде осъществена на следващия ден. Тя ще даде отговор на вапроса по кое време и по каква причина е настъпила гибелта, което ще понижи или умножи версиите, по които работят проверяващите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР