След 100-те дни управление на правителството оценката е 5 от

...
След 100-те дни управление на правителството оценката е 5 от
Коментари Харесай

Владислав Панев: Нулев е шансът да не внасяме газ от Русия

След 100-те дни ръководство на държавното управление оценката е 5 от 6. Това, което е допустимо, се прави.

Това сподели пред Българска национална телевизия

Владислав Панев, заместник-председател на парламентарната група на " Демократична България " и съпредседател на " Зелено придвижване ".

По думите му общият контракт за покупка на газ ще се отрази в посока повече самостоятелност за България.

" Диверсификацията ще бъде приключена преди началото на идващия отоплителен сезон. Колкото повече избор за покупка на газ имаш, толкоз по-добра цена може да получиш. 80-90 % от газа сега влиза от Русия. Употребяваме годишно 3 милиарда кубически метра газ. Нулев е разновидността Европа да не внася газ от Русия. Последната година 10 пъти скочи цената на газа, който използва повече газ, толкоз повече ток заплаща. 5-и и 6-и блок на АЕЦ " Козлодуй " имат най-малко още 20 години живот ", съобщи Владислав Панев.

Той акцентира, че казусът с повредата в ПАВЕЦ " Чаира " би трябвало да се проверява.

" Става въпрос за неприятен избор на подизпълнител, а не за бойкот. Случаят ще коства енергийната взаимозависимост на България за месеци напред, не бих желал оставки преди да има повече информация по случая ", добави Владислав Панев.

Относно съглашението за цех за акумулатори той разяснява, че има нещо притеснително, само че го преглежда като меморандум за съдействие. Владислав Панев акцентира, че би трябвало да има пазарен метод и спортна процедура и изрази разбиране, че Кирил Петков не е подкупен.

Депутатът от " Демократична България " не пожела да разяснява ареста на Борисов, само че съобщи, че " всеки би трябвало да бъде еднакъв пред закона ".

" Имаме задоволително учредения да считаме, че корупцията с еврофондовете е голяма. Приветствам всяко следствие за обществените средства, бъдещето е в печелене на конкурентоспособност ", сподели още Владислав Панев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР