След 10 години може да има удължение на метрото в

...
След 10 години може да има удължение на метрото в
Коментари Харесай

След 10 години e възможно удължение на метрото в „Люлин” и „Студентски град”

След 10 години може да има продължение на метрото в столичните квартали „ Люлин ” и „ Студентски град ”. Тогава София ще  обслужва близо 60% от жителите, с което столицата ни ще изпревари град като Виена. Това разяснява пред „ Дарик ” шефът на „ Метрополитен ” инж. Стоян Братоев. Той уточни, че част от третата линия на подземната железница, която сега се построява, ще бъде подготвена до септември 2019-а година. Станциите в кварталите „ Хаджи Димитър ” и „ Овча купел ” обаче могат да останат и за 2020-а.
 
Близо 40% от осъществяването на новите станции от последната метролиния са подготвени, съобщи шефът на подземната железница инж. Стоян Братоев. За локалните избори през 2019-а година обаче ще е подготвена единствено правата от „ Попа ” до квартал „ Красно село ”:

„ Предсрочно стартиране до момента не е имало доста. Ние целим третата линия, защото тя е разграничена на стадии, първият сектор от нея да бъде пуснат в употреба есента на 2019 година, евентуално през септември. Ще остане част, която по-късно започнахме към „ Владимир Вазов сектора “, тя ще остане за края на годината. Новия стадий, който започнахме тази година към „ Овча Купел “, те пък ще прескочат и Нова година “, сподели Братоев.
 
В дълготрайните си проекти Братоев залага както към този момент ясните разширения до „ Слатина ” и зала Арена Армеец, по този начин и още станции в „ Люлин ” и „ Студентски град ”:
 
„ Виждам едно в допълнение удължение вероятно в „ Люлин “ по посока Околовръстното, тъй като „ Люлин “ е 140-хиляден квартал и има единствено 2 станции. В момента вършим изследване за трасето по втората линия в южна посока, в това число отклонението към Студентски град и още една станция да има на Черни връх. Това значи 60% от пасажерите в София да се возят с метро. Примерно за метрото във Виена, което над 90 км с 84 станции, то вози 42% от пасажерите “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР