Славия победи с 2:1 вял Левски като домакин в отложен

...
Славия победи с 2:1 вял Левски като домакин в отложен
Коментари Харесай

Славия победи Левски в Овча купел

Славия победи с 2:1 вял Левски като хазаин в отсрочен мач от третия кръг на българската футболна efbet Лига, с което " белите " изпревариха столичния си противник в класирането. Те са на пето място с актив от 24 точки и водят пред " сините " с триумфа в директния мач на стадион " Александър Шаламанов ".
Славия и Левски са с по точка зад ЦСКА и Локомотив (Пловдив), две зад Лудогорец и три зад водача ЦСКА 1948.

Левски сътвори първото състояние в десетата минута. Центриране от лявото крило откри Роналдо уединен на далечната греда, само че ударът на бразилския нападател на " сините " бе прекомерно слаб и не представляваше заплаха за Светослав Вуцов.
Заплахата в 22-та минута бе надалеч по-голяма. Вуцов първо отрази мощен и прецизен шут на Георги Миланов, а в последвалия корнер стражът на националния тим бе преодолян от прецизен удар на Роналдо с глава. Ертан Томбак обаче бе на позиция на голлинията и избави сигурен гол.
Славия отговори в 29-ата минута с прелестен гол на Галин Иванов. Ветеранът получи топката пред наказателното поле, залъга десния бек Абдулахи Шеху и изпрати извънреден удар по диагонала, с който не остави опция за избавяне на Пламен Андреев.

Славия означи още един гол при започване на второто полувреме посредством Кристиан Добрев и Емил Стоев, които влязоха в игра в 17-ата минута на мястото на контузените Тони Тасев и Ахмед Ахмедов. Добрев преодоля Хосе Кордоба и асистира за прецизен удар на Стоев покрай дузпата, само че Станислав Тодоров анулира попадението поради засада преди центрирането.
Славия вкара за трети път в 71-та минута и този път голът бе постоянен. Галин Иванов изведе Кристиан Добрев по дясното крило и той центрира към по земя към още една запаса - Кемело Нгуена, който бе прецизен за 2:0.

Левски получи мигновено опция да отстрани един от головете, откакто Цунами центрира към непокрития в наказателното поле Марин Петков, чийто удар от пет метра обаче бе отразен от Вуцов. Юношата на " сините " получи още една опция в третата минута на добавеното време след центриране на Филип Кръстев и този път бе прецизен за 1:2.
Левски не съумя да изравни в оставащите три минути и Славия завоюва мача. А съдията Тодоров свири края най-малко минута преди да изтече продължението.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР