Славия официално отново е на мода. Белите не спират да

...
Славия официално отново е на мода. Белите не спират да
Коментари Харесай

Добрата млада Славия официално е на мода

Славия публично още веднъж е на мода . " Белите " не стопират да радват окото както на малобройните си, само че правилни почитатели, по този начин и на все по-широката спортна публика.

По-паметливите ентусиасти на клуба неясно си спомнят последните славни дни на клуба и положителните мачове на тима, под управлението на великия и единствен по своите мащаби Кано . И неслучайно приказват за него като за светец.

 Снимка 370949
Източник:

Стоян Коцев остави следа в историята на най-стария столичен клуб, която никой, в никакъв случай няма да може да заличи. Без значение дали се слагат под подозрение постиганите в тези години резултати, потвърждавайки се, че те в огромната си степен са плод на извънфутболни действия и напън. Подобни мнения по всяка възможност са били настоящи за всички клубове в тези " сиви " футболни години, а освен за Славия. Което напълно не значи, че всеки триумф тогава е бил авансово дефиниран и явен.

Славия имаше Мъри Стоилов, имаше Наско Сираков, имаше Шаламанов, разполагаше с победи против всеки вероятен противник в страната и даже дръзваше да поглежда към европейската сцена.

 Снимка 370948
Източник:

До преди няколко месеца, безусловно, тези мемоари изглеждаха мъчно обясними за по-младите почитатели . Музеят в ОСК-то на " Овча купел " бе просто стая, която бива подминавана на влизане в постройката. Не носеше нужната страст за всички гости.

Това обаче се промени . Как? С доста самообладание, с доста старания, с доста жертви и ограничения на група персони, които повярваха в един невъобразим план . Български план. Залагащ на 90% на наши футболисти, пренебрегвайки задграничните. Залагайки на лични фрагменти, изграждани години наред в школата, както и в тези на отбори-конкуренти.

В Славия погледнаха в бъдещето, с цел да дефинират своето настояще и да припомнят за славното си минало.

 Снимка 370935
Източник:

Славия впечатлява . Отборът играе бърз, раздвижен футбол, като най-важното от всичко е, че събитията на терена се случват с избрана концепция. За всяка намира се конкретизира цел, която би трябвало да бъде реализирана. И тя се преследва до последно .

При малко повече опит, славистите можеха да разочароват устойчиво Хайдук. Хайдук (Сплит)! Не Рига, не Вадуц и Мадуц. Гранд от страната-вицесветовен първенец. И към момента имат своите шансове.

 Хайдук (Сплит) победи Славия с 1:0 в Лига Европа
Хайдук пречупи Славия, нов огромен мач на Георги Петков

" Белите " изгубиха с 0:1 в Сплит

Вчера Крушарски извади брадвата, тъй като неговите " смърфове " били слаби против Славия. А дали " белите " не бяха прекомерно мощни за Локо? Дали повода е по-скоро в положителното показване на столичани, а не в очебийно трагикомичното такова на пловдивския тим? Славия разчекна Локомотив (Пд), който установи преди време, че ще би трябвало да предприеме ход с привличане на чужденци, тъй като качествени българи нямало. Има. И те играят в " Овча купел " .

 Славия победи Локомотив (Пловдив) с 4:2 в мач от Първа лига
Славия разруши Локо (Пд) в голеада на " Лаута "

" Белите " съкрушиха своя противник с 4:2

Основният проблем в " белия " клуб за последните 20 години обаче е, че не задържа най-хубавите си футболисти . Те биват продадени у нас и главно зад граница за добра облага, само че по този начин се губи резултатът от всичко свършено. И би трябвало всичко да стартира през цялото време. Доказателствата в това отношение са безчет. Както с обещаващите гении на клуба, по този начин и с огромните му звезди, които не престават да блестят и по-късно, само че към този момент не в софийския тим.

Ако това се промени, в случай че Славия реши да жертва тази своя дългогодишна тактика , в името на одобряването на марката си и превръщането й още веднъж във фактор в българския футбол, резултатите няма да закъснеят.

 Снимка 370928
Източник:

Успех на " белия " кадър във Фиорентина. Той към този момент стартира да бележи и голове, макар че това не е главната му задача на игрището.

 Снимка 369519
Източник:

Успех и на всички тези преди него, които пробваха да вземат максимума от футбола, обличайки екипите на Левски, ЦСКА, играейки в Гърция, Турция, на Острова или в Италия. Но дано най-малко един път, най-малко в границите на няколко цялостни сезона Славия да резервира това, което има. Това, което гради с доста старания в последните години.

За да видят и схванат и сегашните почитатели за какво бащите и дядовците им се вълнуват и за какво сълзите им напират, когато заговорят за славното минало. Когато устните им произнасят най-скъпата и вълнуваща дума - Славия.

 Снимка 370947
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР