Славия може да се сдобие с много интересно име за

...
Славия може да се сдобие с много интересно име за
Коментари Харесай

Бивш национал на Италия може да води Славия в НВЛ

Славия може да се снабди с доста забавно име за треньор през новия сезон в Суперлигата. Става въпрос за някогашния национал на Италия - Венцислав Симеонов. Белите остават в елита на родния волейбол, откакто шампионата бе увеличено от 12 на 16 тима. Те попаднаха в предварителна група в Монтана, където ще играят с домакините, Марек и Ботев Луковит за присъединяване в първата осмица. Турнирът би трябвало да се организира от 16 до 18 октомври, като спечелилият се класира за Топ 8, вторият и третият ще играят спомагателен бараж, до момента в който последният отбор ще се подвизава във втората осмица.
 Венци Симеонов: Никой не ме е канил да играя за България, никой не се е интересувал от мен (видео)
43-годишният Симеонов постави завършек на кариерата си през 2015-а, като за последно бе част от румънския Томис Констанца, с който стана първенец на страната. Той е роден в Пловдив, като татко му е легендата от 80-те години Каспар Симеонов, сребърен медалист от Олимпиадата в Москва 1980. Венци обаче в никакъв случай не е играл за националния ни тим, като е бил част от селекцията на Италия, спечелила второ място на Игрите в Атина 2004.

Бившият диагонал има богата визитка като волейболист. Той е повторен притежател на КНК с Кунео (1997, 1998) и втори в Шампионската лига с Пиаченца (2008). За опцията Симеонов да поеме Славия и да смени Северин Димитров, който отива в Пирин Разлог, удостовери и президентът на белите Иван Сеферинов. Членът на УС на федерацията съобщи, че работата по селекцията в клуба ще се прави след 1 септември.

" Все още е рано да приказваме за селекция и такива неща. Венци идва съвсем всеки ден в залата, тъй че, да, вид е да води Славия, само че преди 1 септември няма какво доста да се каже по въпроса. Той приключва в този момент образованието си в НСА и ще може да застане отпред на клуба. Смятам, че Славия е отлична алтернатива пред него като начало на треньорска кариера, тъй като ние ще продължим да разчитаме на наши юноши, с които да зареждаме младежкия народен тим, както го вършим и в този момент. Може и да се подсилим, зависи какво ще ни предложи пазарът след лятото. В момента има клубове, които дължат по 4 заплати на своите играчи, тъй че не се знае какво ще стане. Като изключим Хебър, Бургас, Добрич и Монтана, всички останали тимове изчакват, ние също ", сподели за " Тема Спорт " Иван Сеферинов.

в. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР