Слави Трифонов и екипът му ще изнесат концерт за българските

...
Слави Трифонов и екипът му ще изнесат концерт за българските
Коментари Харесай

Слави Трифонов дарява печалбата от концерта си в Лондон на децата с увреждания

Слави Трифонов и екипът му ще изнесат концерт за българските деца с увреждания в зала O2 Арена в Лондон на 9 юни. Това стана ясно на нарочна конференция през днешния ден (22 май), на която присъстваше самият водещ и представители на Конфедерацията за отбрана правата на децата.
Концертът ще е под надпис " Системата ги убива ", а Трифонов ще излезе със същата тениска, с която бяха облечени и майките на децата с увреждания, които не бяха позволени в Народното събрание преди месец.
" Цялата облага за компанията " Седем осми " от концерта в Лондон ще бъде дарена на Конфедерация за отбрана правата на децата ", съобщи Евгени Димитров-Маестрото. От организацията пък дадоха обещание средствата да бъдат изразходвани доста деликатно и напълно за идеята на децата с увреждания.

" Идеята ни е да създадем и една огромна осведомителна акция. Основният ни проблем не е едни пари, които държавното управление да ни дава, а комплекс от политики, с цел да могат тези деца да са част от обществото, да се усещат почтени хора ", показаха от организацията.
" Беше възмутително майките да не бъдат позволени в Народното събрание с обяснението за дрескод. Това, което се случи, беше унизително и ме кара да се срамя. Хората, които носят отговорност за това обаче не се срамят. Една страна си проличава по това по какъв начин се грижи за хората, които страдат ", съобщи самият Слави Трифонов.

" Когато тръгнахме да създадем концерт, най-голямото предизвикателство пред нас беше да го създадем в тази зала. Два дни преди нас там ще има концерт Браян Адамс, а два дни след нас - Кейти Пери. В О2 се събират най-големите реализатори. Вече бяхме тръгнали да организираме концерта, когато се случи това с родителите на заболели деца. Ето за какво взехме решение да създадем концерта по този метод, с цел да им помогнем. Трябва да осветим това, което се случи. Ние сме в основата на основаването на Българската Коледа преди толкоз година. Но това няма значение. Значение има единствено това дружно да си оказваме помощ едни на други. Ние имаме опит в благотворителни дела, а тази идея съответства с нашия концерт ", безапелационен беше водещият.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР