Славена Точева от парламентарната група на ГЕРБ-СДС е подала заявление

...
Славена Точева от парламентарната група на ГЕРБ-СДС е подала заявление
Коментари Харесай

Славена Точева подава оставка като депутат от ГЕРБ

Славена Точева от парламентарната група на ГЕРБ-СДС е подала заявление до ръководителя на 49-ото Народно заседание (НС) Росен Желязков, в което показва, че подава оставка като депутат.
 
Тя се базира на член 72 ал.1 т.1 от Конституцията, който гласи, че " пълномощията на народния представител се приключват предварително при подаване на оставка пред Народното събрание ".
 
Точева е определена за народен представител от 3 МИР Варна, член на Комисията по околната среда  и водите и Комисията по туризъм в 49-отото Народно събрание. Била е народен представител и в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание, демонстрира информация на страницата на Народното събрание. Според " 24 часа " оставката е подадена след категорично гледище от страна на водача на партията Бойко Борисов.
 
На няколко поредни избора за народни представители Точева бе претендентът, който събираше най-вече преференции. На последните парламентарни избори през април 2023 година тя събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за пазаруване на избор.
 
Тези обвинявания се придвижиха и върху цялата варненска конструкция на ГЕРБ, която изгуби борбата за кмет на града на последните локални избори.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР