Слънцето навлезе в нов цикъл, съобщи британският в. Индипендънт.Слънчевият цикъл

...
Слънцето навлезе в нов цикъл, съобщи британският в. Индипендънт.Слънчевият цикъл
Коментари Харесай

Слънцето навлиза в нов цикъл

Слънцето навлезе в нов цикъл, заяви английският в. " Индипендънт ".

Слънчевият цикъл 25, както е формалното му наименование, е знак, че слънчевата интензивност ще въздейства мощно на техниката на Земята и на астронавтите в орбита, стана ясно на конференция на НАСА.

Слънчевата интензивност се трансформира в границите на цикъл от единадесет години, като звездата минава от пасивно към интензивно положение и по-късно още веднъж се успокоява. Тези интервали са известни като слънчево време и въпреки да са под наблюдаване от стотици години, доста от процесите и резултата им върху Земята си остават мистерия.

Промените в слънчевото време се отразяват на астронавтите в орбита, където не са предпазени от магнитното поле на Земята и могат да бъдат изумени от рискови количества радиация. те могат да причинят и съществени разстройства в радиокомникационните технологии на Земята.

" Няма неприятно време, има неприятна подготовка ", споделя Джейк Блийчър, основен академик в дирекция Човешки проучвания и интервенции в НАСА. " Космическото време е такова, каквото е, а нашата работа е да се подготвим ".

Слънчевият най-малко, който бележи края на предходния цикъл, настъпи през декември 2019 година, прецизираха от НАСА. С навлизането на Слънцето в новия цикъл могат да се чакат великански детонации на повърхността му, които да изхвърлят светлина, сила и слънчева материя в космоса, означават от НАСА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР