Слънцето е важен източник на витамин D и е неотменна

...
Слънцето е важен източник на витамин D и е неотменна
Коментари Харесай

В разгара на лятото: Как да предпазите детето си от слънчевите лъчи

Слънцето е значим източник на витамин D и е неотменна част от здравословния метод на живот на децата. Въпреки това, излагането на слънце може да бъде рисково за детската кожа, изключително в случай че не се вземат подобаващи защитни ограничения. В тази публикация ще ви предоставим няколко съвета, които ще ви оказват помощ да отбраните детската кожа от нездравословните въздействия на слънцето.

1. Избягвайте излагането на слънце в най-горещите часове на деня. Между 10 и 16 часа то е най-силно и може да аргументи съществени увреждания на кожата. Ако е допустимо дано децата останат в закрити пространства по време на тези часове.

2. Използвайте слънцезащитен крем с висок фактор за отбрана от UVA и UVB лъчите. Нанасяйте го обилно върху кожата на детето най-малко 30 минути преди излагане на слънце и го подновявайте на всеки 2 часа или след плуване и изпотяване.
 iStock
3. Облечете децата си с уместно облекло. Избягвайте тънки и транспарантни материи, които разрешават проникването на слънчевите лъчи. Предпочитайте облекла с дълъг ръкав и качулка, които ще предпазят кожата на детето от прекалено излагане на слънце.

4. Не забравяйте за отбрана на очите. Изберете слънчеви очила с UV отбрана за децата си. Това ще защищити техните очи от нездравословните лъчи на слънцето и ще понижи риска от развиване на катаракта и други очни проблеми.

5. Избягвайте потреблението на солариуми за децата. Те излагат кожата на нездравословните UV лъчи и усилват риска от развиване на кожен рак в бъдеще.

6. Поддържайте децата хидратирани. Пиенето на задоволително количество вода оказва помощ на кожата да се резервира здрава и еластична, изключително по време на излагане на слънце.
 iStock
7. Внимавайте с бебетата и дребните деца. Тяхната кожа е по-чувствителна и уязвима. Избягвайте излагането им на слънце преди навършване на 6-месечна възраст и използвайте слънцезащитни кремове и специфични облекла за отбрана.

Запомнете, че предпазването на детската кожа е значимо. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР