Слънце в понеделник, облаци, валежи и значително понижение на температурите

...
Слънце в понеделник, облаци, валежи и значително понижение на температурите
Коментари Харесай

Слънце в понеделник, облаци, валежи и студ до края на седмицата

Слънце в понеделник, облаци, превалявания и доста намаляване на температурите през останалите дни от седмицата, предвиждат синоптиците от Научния институт по метеорология и хидрология.

Седмицата ще стартира с високи за февруари дневни температури, като в понеделник оптималните в по-голямата част от страната ще бъдат сред 11° и 16°, минималните – сред минус 2° и 3 градуса. Ще доминира слънчево време, само че преди обяд тук-там в низините и котловините ще има условия за мъгли. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и след обяд в Източна България и по северните скатове на планините краткотрайно ще се усили. По-късно денем облачността от запад ще стартира да се усилва и вплътнява.



Привечер и през нощта против вторник и във вторник, с прекосяването на бърз леден атмосферен фронт, тук-там от запад на изток ще превали дъжд, в планините – сняг. От запад-северозапад, с увеличаване напразно, ще стартира да нахлува леден въздух и още през нощта против вторник във високите котловинни полета на Западна България, в Предбалкана, а денем във вторник и в Лудогорието, дъждът ще премине в сняг. По прекосяването на самия фронт преваляванията ще са краткотрайно интензивни, само че обилни количества не се чакат.

В сряда вятърът ще се обърне от север и от североизток. Застудяването ще продължи. Ще има и валежи от сняг, с по-голяма възможност в планинските региони и в Североизточна България.

В четвъртък вятърът краткотрайно ще отслабне и превалявания са по-малко евентуални, облачността ще се задържи забележителна.

В петък и събота ще бъде облачно, прохладно и относително студено. През втория ден от североизток, с увеличаване напразно ще нахлуе още леден въздух. На места ще превалява сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР