Слънчево ще бъде времето и днес, а температурите още ще

...
Слънчево ще бъде времето и днес, а температурите още ще
Коментари Харесай

Иде жега, но и опасно време

Слънчево ще бъде времето и през днешния ден, а температурите още ще се покачат и оптималните ще са сред 28° и 33°, в София - към 28°. Ще духа слаб, северозападен вятър, в източните региони и по Черноморието – югозападен вятър.

Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността краткотрайно ще се усили и на обособени места, сутринта в Северозападна България, а около и след обяд в южните и източните региони ще превали. На обособени места ще има и гръмотевици.

Максималните температури ще се намалят и ще бъдат сред 24° и 29°, в крайните югозападни региони малко по-високи, в София към 24°.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина до краткотрайно мощен.

За неделя е разгласен жълт код за мощен вятър в 12 области. Предупреждението за рисково време е в действие за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

По Черноморието вятърът ще е до сдържан от запад-северозапад, само че след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Ще има краткотрайни нараствания на облачността и след обяд на обособени места ще превали.

Максималните температури ще са в необятни граници, сред 21 и 27°. Температурата на морската вода е от 13° на Шабла до 18° към Бургас. Вълнението на морето ще бъде едва.

Ветровито време и в планините. Ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали, а в Родопите ще има условия и за гръмотевици.

Температурите и там ще се намалят и оптималните в курортите ще са от 13° на Алеко до 22° в Банско.

През идващите дни се чака едва захлаждане. Ще доминира слънчево време, с по-голяма възможност за краткотрайни превалявания, съпроводени и от гръмотевици, във вторник.

В средата на седмицата температурите ще тръгнат нагоре и в четвъртък дневните в Западна и Южна България ще доближават 32-34°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР