Слънчево и още по-топло беше времето днес, в сравнение с

...
Слънчево и още по-топло беше времето днес, в сравнение с
Коментари Харесай

Опасност за градушки в понеделник

Слънчево и още по-топло беше времето през днешния ден, спрямо през вчерашния ден - в Русе, Сандански, Свищов, Кюстендил и Враца температурите надвишиха 27°. Малко по-ниски предстоящо бяха оптималните по Черноморието - Бургас 19°, Варна 20°.

През нощта по-значителни нараствания на облачността ще има в Северозападна България и на обособени места там ще превали дъжд, само че в останалата по-голяма част от страната ще бъде ясно. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са м/у 8° и 13°, а оптималните - от 22° до 27°, в София към 22°. Ще доминира слънчево време, към и след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Западна и Централна България, ще превали временен дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до сдържан.

Предимно слънчево ще бъде по Черноморието. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който по здрач също ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са от 15° до 19°, а вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините денят ще стартира със слънчево време, само че към обяд облачността ще се усилва и на доста места ще превали и прегъми. Ще бъде и прохладно със мощен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите - от 10° на Алеко до 14-15° в Боровец и Пампорово.

Валежи от дъжд се чакат на доста места в Централна и по-голямата част от Западна Европа, а също и в прибалтийските страни, Западна Украйна и централните и северозападни региони на Европейска Русия, до момента в който в южните й елементи, както и в Източна Украйна, ще е слънчево и топло за края на април.

У нас, през идващите дни повече слънчеви часове ще има заран, а основно към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици, във вторник тук-там в Южна България, а в сряда - и в северните региони. Остават изискванията за градушки. В четвъртък и петък се покачва вероятността за местни интензивни и обилни по количество превалявания, гръмотевични стихии и градушки на повече места в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР