Сладоледът се предлага в различни варианти в цял свят. Независимо

...
Сладоледът се предлага в различни варианти в цял свят. Независимо
Коментари Харесай

Еволюцията на сладоледа – феерия от вкусове и аромати

Сладоледът се предлага в разнообразни разновидности в целия свят. Независимо дали сте в Италия, Непал, Мексико или Сеул, ще откриете неповторими разновидности на това възхитително лакомство.

В Италия можете да се насладите на лимоново джелато, а в Непал се предлага кулфи с ирис на съчка. Мексико е известно с питейните заведения си с канела Paleta, а в Сеул можете да се насладите на " J " -образна надупчена царевична шишарка, цялостна с мек сладолед.

Според Международната асоциация за млечни храни северноамериканците избират шоколадовия, ваниловия и " cookies' n' cream " сладолед.

Все отново светът на сладоледа не е ваксиниран против промени и като всяка кулинарна област се развива. През последните години се следи детонация от нови вкусови комбинации, непредвидени съставки и нови способи на показване от огромни и дребни производители на сладолед.

На фронта на ароматите се появяват флорални съставки като роза, портокалов цвят, лавандула и жасмин, както и билкови нотки като шафран и естрагон. Друга наклонност са необикновените комбинации от солено и сладко.

" Jeni's Splendid Ice Cream има усет " Everything Bagel ", който включва сладолед от крема сирене ", споделя Тейлър Ан Спенсър, помощник-редактор по въпросите на храните в Delish.com.

" Забелязах доста нови цитрусови аромати отвън лимона, портокала и лайма, като каламанси, кумкуат и мандарина ", споделя тя.

Спенсър отбелязва основаната в Орегон новаторска сладоледаджийница Salt & Straw за " комбинации като шамфъстък с шафран и хибискус с кокос ".

Тайлър Малек, който е съосновател на Salt & Straw дружно с братовчедка си Ким Малек, споделя, че им харесва да си партнират с готвачи и производители, с цел да описват културни истории посредством сладолед. Един от обичаните сладоледи на Малек е сладолед от ягоди с мед и балсамико. За да показа ароматните ягоди от Орегон, той работи с локален пчелар, който е създал меден балсамов оцет.

" Добавянето на малко от него разреши на ягодовия усет в действителност да изпъкне ", споделя Малек.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР