Слабонаселена провинция на Китай е напът да стане дом на

...
Слабонаселена провинция на Китай е напът да стане дом на
Коментари Харесай

Китайска провинция с население, колкото това на Либия, ще ползва 100% зелена енергия

Слабонаселена провинция на Китай е напът да стане дом на един от мегапроектите за генериране на зелена сила на Пекин благодарение на водите, идващи от огромните Яндзъ и Жълта река.

Домовете в северозападната провинция Цинхай, в които живеят близо 6 милиона души, ще се зареждат с ток единствено от ВЕИ-та за интервал от девет дни, стартирайки от 20 юни, оповестява държавната компания Grid Qinghai Electric Power.

По-големият размер от електрическата енергия ще се обезпечава от хидроцентрали. Очаква се производството на ВЕИ централите за този интервал да нарасне с 40%до 53 милиона киловатчаса.

През предходната година там беше осъществен същия опит за интервал от седем следващи дни, което би върха за най-дълъг интервал на потребление на напълно зелена сила, който допреди това се държеше от Португалия.

Китай е измежду световните водачи в региона на чистата сила, като вложенията на страната в тази посока за предходната година доближават 127 милиарда $, написа Bloomberg.

Само в Цинхай потенциалът на ВЕИ оборудванията за предходната година се е нараснал с 42% до общо 10,7 гигавата. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР