Слабинна херния в погубила 88-годишния Илия Стоянов, който излежаваше 16-годишна

...
Слабинна херния в погубила 88-годишния Илия Стоянов, който излежаваше 16-годишна
Коментари Харесай

Тежко проклятие от Илияна Йотова застигнало убиеца на баща й, касапинът всеки ден ръсел захар против уроки

Слабинна херния в погубила 88-годишния Илия Стоянов, който излежаваше 16-годишна присъда в софийския затвор за  убийство на бащата на вицепрезидентката Илияна Йотова през 2003 година, написа „ Телеграф ”. Старецът е умрял преди 2 седмици, без да дочака свободата. Приживе твърдял, че над него тегне тежко проклинание от фамилията на убития кмет на Сливница доктор Малин Тодоров. Въпреки това Стоянов се престрашил да помоли персонално самата Йотова като вицепрезидент да го помилва. Молбата му, адресирана до нея, е пусната преди близо половин година и се основава на влошеното му здравословно положение и напредналата възраст, разкриха съкилийници на най-стария пандизчия у нас.

Стоянов имал подутина в региона на слабините и се оплаквал постоянно от болки и неразположение. На моменти му се гадело, постоянно повръщал и не можел да се храни, описаха още пандизчиите. Около 16 часа на 16 октомври Стоянов се почувствал доста зле. Прилошало му и съвсем примрял в килията, до момента в който пристигна лекарят на пандиза. По неотложност е откаран с кола за спешна помощ в болница, само че медиците не съумели да го спасят и в късните часове на деня предал Богу дух. Така Стоянов не дочака отговор на Комисията по помилванията. До излежаване на цялото му наказване за убийството на кмета на Сливница доктор Малин Тодоров пък оставаха към 2 години. Според пандизчии Стоянов чувствал вътрешно, че няма да дочака да вкуси още веднъж свободата, и по тази причина напирал да го пуснат малко по-рано, най-малко да почине като свободен човек. Старецът не е работил вътре, с цел да изкупи виновността си, защото с изключение на възрастта си, бил и много болен. Иначе наказването му от дълго време щеше да е изтекло, защото два дни труд в пандиза се броят за три излежани.

Приживе Стоянов твърдял пред пандизчиите, че тежко проклинание тегне над него. Ръсел всеки ден захар срещу уроки. „ Искрено се надявам килърът на татко ми да не изживее 16-те години, на които е осъден” – тези остри думи бяха изречени от тогавашната говорителка на Българска социалистическа партия Илияна Йотова на 20 май 2004 година, минути откакто Софийски градски съд произнесе присъдата. „ Няма да апелираме. Искахме правдивост и я получихме”, добави Йотова.

По това време Стоянов е на 74 години и няма скрупули за стореното. Старецът твърди, че си е отмъстил на кмета, тъй като по-рано с машинация му е лишил реституиран парцел в центъра на Сливница. Оттогава двамата били в изострен спор. В ранното утро на 21 август 2003 година Стоянов хваща влака за Драгоман от Централна гара. На гарата в Костинброд вижда, че в предния вагон се качва омразният му сливнишки кмет и татко на Йотова 69-годишният доктор Малин Тодоров.

По линията сред Костинброд и Сливница Стоянов последователно се доближава до купето на кмета. Малко преди влакът да спре на гарата в Сливница, Стоянов, който носи сгънат на руло вестник, пресреща доктор Тодоров. Двамата си разменят шушукайки по няколко остри думи, при което отдолу под вестника Стоянов вади кама и пронизва с нея четири пъти кмета. Прободните рани са в гърдите, корема, далака и рамото.

Д-Р Тодоров е към момента жив, а Стоянов хуква да бяга. Издирван е две денонощия от десетки служители на реда и особено подготвени кучета. В дребните часове на 23 август беглецът е открит напълно инцидентно от двама магистрални служители на реда. Униформените спрели патрулката край Хераковско ханче на основния път за Калотина. Едното ченге се загледало в храстите и видяло контур на човек. Полицаите почнали да светкат с фенерчета и пред тях се изправил дъртак с бастун. По лицето му имало спечена кръв. Магистралните ченгета поискали персоналната му карта, създали информация и по този начин открили, че пред тях е търсеният палач на сливнишкия кмет.

По време на първичния разпит Илия Стоянов декларирал, че не се е крил от никого, а е тръгнал да се прибира пешком към жилището си в София. За убийството на кмета споделил, че желал да се пошегува, само че станал трагичен случай.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР