Скулптора с мускули и сила не се прави, а с

...
Скулптора с мускули и сила не се прави, а с
Коментари Харесай

Рашидов със сърцераздирателна изповед за гибелта на майка си! Направи и неочаквани признания за Борисов

Скулптора с мускули и мощ не се прави, а с върха на пръстите. Те са най-нежната част на индивида. Когато се бие камък и бронз, несъмнено, би трябвало човек да има някой мускул. Има и чист миньорски труд, само че насладата от време на време е огромна, тъй като правиш някоя нелепост, а след това се кръстиш пред нея. Това сподели Вежди Рашидов, говорейки за своя поминък и по какво той се разграничава от работата на хирурга в ефира на bTV. „ Скъсаха ме първата година, когато аплайвах в художествената академия. Кандидатствах в Мадан електроника. От 13 предмета, имах 12 двойки и една шестица – по пеене. Имитирах всичките актьори “, спомня си Рашидов.

„ Майка ми е основала кърджалийския спектакъл. На 32 години момиче имаше над 300 песни. Красива жена, синеока руса, за разлика от мене. Тя непрекъснато пееше. Уникален човек “, описа някогашният културен министър.

„ За благополучие и злощастие, млада умря. За благополучие я помня единствено млада. Тя катастрофира с един зил и умря в ръцете ми. Бяха я докарали в болничното заведение. Със спукан, далак, череп, таз. Посред нощ в 3 часа отидох в болничното заведение. Търсиха незабавен екип. Беше в схващане, изиска ми вода, в един миг водата стартира да се разлива и разбрах, че е умряла. Имам неприятен шанс татко ми и брат му починаха в ръцете ми. На 10 години останах сирак “, разкри още популярният актьор.

Говорейки за годините в дома за деца, останали без наставнически грижи, Рашидов описа, че сиропиталището е една школа. „ То е вид дребен затвор. Пускат те единствено събота и неделя. Биехме се, трепехме се, карахме се. Само една дребна част от там се образоваха, а по-голямата част отиваха в ТВУ-то в Казичене “, сподели още той.

„ Най-важното е, че занаятът ми е обвързван с доста страст. Целия ми живот мина като почтен човек. Не можах да изляза от емоционалността, от чувствителността. Това е тежката ми борба. Навсякъде има по света злоба, само че тук е метод на живот. Не се научихме като народ да кажем добра дума за другия – историята за казана, която в последно време споделя Бойко. Винаги сме комплексари пред света, това ни дърпа обратно “, разяснява Рашидов ситуацията в страната.

Бившият министър бе безапелационен, че в никакъв случай не е сътрудничил на службите. „ Аз съм единствения, който отхвърля да стане клеветник. Имам документи за това. „ Накрая полковника сподели: Махнете го този глупак, той и по време на война е неспособен “. Другите ставаха, с цел да вършат кариера и на нещастието на другите, строяха своето щастие… Ще си отида елементарен художник “, описа още Рашидов.

Рашидов се разгласи срещу концепцията на водача на ДОСТ Лютви Местан за признаването на национални малцинства в България. „ Лютви Местан приказва нелепости. Аз съм за българската страна. Всеки, който е жител на тази демократична страна, е български жител и след това има право да бъде който си желае. В момента е толкоз демократично, че който не е склонен с страната, отпътува другаде и заплаща другаде налози. Това са тъпи политически игри. Ако това предаване го правехме в Кърджали, щяхте да видите какъв брой добре живеят българи и турци “, сподели Рашидов.

„ Русия не ни е зложелател. Една глупачка изръси една нелепост за българските евреи. В Израел доста добре знаят кой е избавил евреите. Русия не ни е зложелател. Не е съществено по този начин да се конфронтират две страни “, по този начин той разяснява думите на представителя на Министерство на външните работи на Русия, че Червената войска е избавила българските евреи.

Рашидов приказва и за връзките си с премиера Бойко Борисов и на какво двамата са се научили един от различен. „ Научих, че Борисов е добър политик през последните 10 години, откогато сме дружно. Това се случи, когато го гледах по какъв начин израсна пред очите ми. Сега е симпатяга, одъртя като мене, гледа внучета. Научи от мен, че с изключение на Азис има и други неща в културата. Ходили сме 5-6 пъти на спектакъл. Обещал съм му да го заведа и на опера. Не знам, дали Борсов рисува, само че свири на китара, освен това неприятно. Не знам какво рисува, само че той рисува картите на пътищата. Той залага на инфраструктурата, която разсънва доста окръзи. Ако се направи автомагистрала до Видин, това ще разсъни района. Днес пътувах до Бургас за два часа и половина и си споделих: Благодаря ти Бойко, че си направил този път, сподели Рашидов.

Скулпторът приказва и за властта, какво му е предизвикала тя, и по какъв начин е съумял да пребори рака. „ Властта не ме промени, само че ме разболя. Точно от тези неща. Обидно е да излязат едни добре нахранени хора с непознати пари, грантаджии. Аз в никакъв случай не съм бил грантаджия, не запомнили са, че съм викал против Костов и Жан Виденов. Страх ме е от гибелта. Кой не го е боязън от гибелта. Лудият не го споделя, а се самоубива. Да отречеш себе си, значи към този момент, че не разсъждаваш. Аз съм виждал гибелта в очите, а последния път го претърпях. Бях на ръба да си отида “, призна Рашидов.

„ Ако я нямаше брачната половинка ми, нямаше да съм жив. По време на втория месец аз смъквам килограми, хранех се с маркучи. Тя виждаше по какъв начин гасна. Тя е доктор, 30 години в Пирогов. В един миг идва плаче. Защо плачеш? Показа ми фотография с щерка ѝ с тежка екзема и сподели: „ Не мога да ѝ оказа помощ, не мога да я видя “. Два месеца бе в страна, която не знае езика. Казах ѝ да си отиде за 3-4 дни. Отиде си, само че на идващия ден пристигна и сподели, че няма да върви на никое място. Аз в случай че си потегли ти ще умреш. Това не помни ли се? Всеки ден бе с мен. Облъчваха ме с радиация и ме тровиха с платина “, разкри той.

За парите – бил е безпаричен и богат.

„ Богат е Цветан Василев и КТБ. Аз съм единствено спонсор. В края на живота си съумях да си направя къща с ателие, за които съм си мечтал цялостен живот. Предишното ми ателие нямаше даже тоалетна. За година и половина направих пет изложения. Направих към 300 акварела. Цената им приблизително е 3000 лв.. Продадох 70. Част от парите подарих на детската онкология в Германия. Вадя си парите
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР