Скромните доходи и снимките на разкошен автомобил в Instagram ще

...
Скромните доходи и снимките на разкошен автомобил в Instagram ще
Коментари Харесай

Франция ще издирва хората с неплатени данъци по техните постове във Facebook

Скромните приходи и фотосите на луксозен автомобил в Instagram ще станат формален мотив за среща с данъчните. От 2019 година Франция приравнява изявленията в обществените мрежи към уликите.
От началото на 2019 година данъчните инспектори на Франция стартират да правят мониторинг на обществените мрежи с цел да търсят и намират извършители. Първоначално планът ще започва в пилотен режим, наедно с другите ограничения за битка с хората, които не заплащат своите налози.

Инспекцията ще съпоставя действителните приходи на хората, с изявленията в обществените мрежи. „Ако непрестанно се снимате с луксозен автомобил, само че нямате средства да го купите, може да сте го взели назаем от своя братовчед или другарка. Но може и да излезе така“ – сподели министърът на държавния бюджет на Франция Жералд Дерманен в изявление за телевизионния канал M6.

Министърът предизвести, че постовете в обществените мрежи могат да провокират съмнения за неплатени налози и да станат причина за следствие.

Forbes означи, че и в други страни употребяват информацията от обществените мрежи за търсене на данъчни извършители. Но тези стратегии нормално не се огласяват намерено.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР