Скрийншот: PoliticoКритична статия написа брюкселското издание Politico ден след изборите

...
Скрийншот: PoliticoКритична статия написа брюкселското издание Politico ден след изборите
Коментари Харесай

Politico с критична статия за Борисов: В костюм под падащия сняг, на фона на джипа, призова опонентите си за обеднинение

Скрийншот: Politico

Критична публикация написа брюкселското издание Politico ден след изборите в България. Тя е ориентирана към премиера Бойко Борисов, оповестява.

" Облечен в костюм под падащия сняг, на фона на джипа, който се трансформира в признак на цялата му предизборна акция, Борисов прикани съперниците си да се порадват на триумфите си няколко дни, само че по-късно да се приказва за огромна коалиция, с цел да се премине през коронакризата. Лидерът, който с насмешка е именуван “тиквата ” бе безапелационен, че в страната няма различен политик с такава огромна интернационална поддръжка, който да успее да задържи потока от европейски пари ", гласи част от написаното от изданвието.

Медията изкъсо следи процесите у нас, като още в разгара на митингите през лятото нееднократно са излизали остри материали с основен воин водачът на ГЕРБ.

Ето и цялата публикация:

" Българският министър председател Бойко Борисов се сблъсква с борба за личното си политическо оцеляване след едва показване на парламентарните избори в неделя. Резултатите не предоставиха явен път за съставяне на съдружно държавно управление. 

Борисовата партия ГЕРБ господства политическата сцена в тази балканска страна към този момент над десетилетие. Бившият първенец по карате и някогашен столичен кмет се оказа един от най-важните съдружници на европейско ниво за немския канцлер Ангела Меркел. Освен това Борисов е основен състезател в дясно-центристкото й политическо семейство в Брюксел - ЕНП, която консистентно си затваря очите що се отнася до злоупотреби с европейски средства. 

Въпреки че ГЕРБ минаха финалната права с най-голям резултат на парламентарните избори при преброени 42% от бюлетините, партията има 24.2% от гласовете, по данни на Централната изборна комисия. Изгледите Борисов да задържи премиерския пост наподобяват не напълно положителни. За да го направи, той ще би трябвало да получи задоволително поддръжка от шест други партии, които наподобява ще станат част от един мощно фрагментиран парламент.

Облечен в костюм под падащия сняг, на фона на джипа, който се трансформира в признак на цялата му предизборна акция, Борисов прикани съперниците си да се порадват на триумфите си няколко дни, само че по-късно да се приказва за огромна коалиция, с цел да се премине през коронакризата. Лидерът, който с насмешка е именуван “тиквата ” бе безапелационен, че в страната няма различен политик с такава огромна интернационална поддръжка, който да успее да задържи потока от европейски пари. 

“Имате ли по-опитен от мене? Имате ли различен с по-голяма интернационална поддръжка? ”, попита той по време на лъчение във Фейсбук. 

Въпреки неуспеха си в неделя, Борисов е подъл политически скандалджия, който няма да си тръгне безшумно. Той съумя да се задържи на власт през лятото на фона на политически разтърсвания през 2020 година, при които имаше ежедневни демонстрации на хиляди българи, оповестили се против корупцията и политическия и правосъден хайлайф в страната. Борисов преди този момент два пъти е подавал оставка, с цел да се възползва от политическите рецесии и поредно се оформя като единствена опция, която да извежда страната и да чисти бъркотията.

Включването му в неделя вечер във Фейсбук загатва, че Борисов ще се опита да направи сходно на Худини политическо бягство и ще се опита да завоюва повече време посредством необятна коалиция от специалисти, с цел да преведе страната през рецесията след COVID-19. Предложи на противниците си мир и предложи да се примирят в името на страната.

Въпреки че Борисов оцеля след митингите през лятото, има задоволително признаци, че недоволството против корупцията по високите етажи е довело до смяна в обстановката. Партиите, оповестили се против статуквото, са получили повече гласове от ГЕРБ. “Има подобен народ ”, партия водена от известния ефирен водещ Слави Трифонов, реализира огромен резултат и завоюва 19% от гласовете съгласно ранното броене. “Демократична България ”, коалиция водена от някогашния правосъден министър Христо Иванов, завоюва 10.9% от вота - повече от първичните прогнози. “Изправи се! Мутри вън! ”, обединяване сред водачи на митинга и някогашният член на Българска социалистическа партия Мая Манолова, също влиза в Народното събрание с 5.1% от вота. 

Борисов се пробва да рисува облика си като водач, който се бори с корупцията. Всъщност през 2009 година той печели изборите с обещанието, че ще предприеме дейности против престъпността по високите етажи. Партията му също така твърди, че има нулева приемливост към корупцията, макар изказванията на критиците, че ГЕРБ е в центъра на незаконната мрежа. В неделя вечер министър председателят предизвести с изключение на всичко, че останалите партии не биха могли да се оправят без неговото управление. " Няма да съумеете. Не разполагате с опита ", уточни още Борисов.

Социалистическата партия, наследница на комунистите, реализира мрачните 14.9% при ранното броене. Левицата също се оказа в неподходяща позиция за сформирането на коалиция. Смята се, че Трифонов по всяка възможност няма да си партнира с тях, както и с Борисов, с цел да не опетни репутацията си.

Партията на етническите турци Движение за права и свободи, един от главните играчи в българската политика, завоюва 8-7% от гласовете, само че това не е задоволително, с цел да изведе Борисов към успеха. Освен това ще е мъчно за водача на ГЕРБ да си партнира публично с Движението за права и свободи, защото това бе един от фокусите на митингите против мафията предходната година. 

Вътрешна македонска революционна организация, дребна националистическа партия, която е един от съдружните сътрудници в предходния кабинет на ГЕРБ, печели едвам 3.6% от гласовете, което е под прага за влизане в Народното събрание. Резултатите на тази партия се наблюдават отвън рамките на България, тъй като патриотичната групировка е една от движещите сили в решението на Борисов за осуетяването на договарянията за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР