Скорошно национално проучване за президентските избори в САЩ през 2024

...
Скорошно национално проучване за президентските избори в САЩ през 2024
Коментари Харесай

Проучване: Байдън запазва малка преднина въпреки опасенията за възрастта му

Скорошно национално изследване за президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година сподели в сряда, че при предполагаем конфликт сред президента Джо Байдън и някогашния президент Доналд Тръмп 49% от записаните гласоподаватели поддържат Байдън, а 45% - Тръмп .

Въпреки това 67% от далите отговор на анкетата на университета Quinnipiac считат, че Байдън е " прекомерно остарял ", с цел да бъде избран отново и " дейно да служи " за още един мандат, за разлика от 57% от гласоподавателите, които мислят същото за Тръмп, който е на 77 години.

Само 34% са декларирали, че Байдън има психическа валидност да служи втори мандат, до момента в който 48% считат, че Тръмп е душевен кадърен, уточни Си Ен Би Си.

Като цяло Тръмп получава по-високи оценки за възрастт а, както и за умствената и физическата си форма, до момента в който Байдън го превъзхожда във връзка с етиката, емпатията и темперамента.

Както Тръмп, по този начин и Байдън се опълчиха на опасенията по отношение на възрастта и физическата им форма.

Байдън изрично отхвърли въпросите за възрастта си, в това число на противоречива конференция, на която отбрани паметта си след отчета на " Хър ". Тръмп отговори на нападките на Хейли, като посочи когнитивните си умения, заявявайки че се усеща " на към 35 години ".
 В Китай са озадачени от завръщане на другаря Тръмп
В Китай са озадачени от завръщане на другаря Тръмп

Потенциалът на Тръмп за безпорядък и ексцесии оказва помощ на Китай да надхитри Съединени американски щати, само че и носи неустойчивост, от която Китай се опасява

Проучването демонстрира също, че гласоподавателите значително поддържат изпращането на спомагателна военна помощ за Украйна , макар че тя е спряна в Конгреса. Сред интервюираните 56% са " за ", а 44% - " срещу " даването на спомагателна помощ.

Гласоподавателите са разграничени по въпроса за даването на спомагателна военна помощ на Израел във войната с Хамас и като цяло са леко срещу - 48% на 44% .
 Тръмп: През ноември ще извадим Съединени американски щати от пъкъла
Тръмп: През ноември ще извадим Съединени американски щати от пъкъла

Бившият президент плаши Джо Байдън с импийчмънт

Въпросът за изпращането на помощ на американския съдружник става все по-спорен, защото някои законодатели показват филантропична угриженост по отношение на последствията от израелската атака в Газа.

Проучването е извършено измежду 1421 регистрирани гласоподаватели в цялата страна и е с позволена неточност от плюс или минус 2,5 процентни пункта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР