Скоро ще се реализира идеята за издаване на синя карта,

...
Скоро ще се реализира идеята за издаване на синя карта,
Коментари Харесай

"Синя карта" ще вкарва лесно у нас чуждестранните специалисти

Скоро ще се осъществя концепцията за издаване на „ синя карта ”, с която бизнесът ще може да наема задгранични експерти по бързата процедура. Това съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред публицисти в Пловдив при откриването на форума „ Аутсорсинг дестинация България 2015 “. По думите ѝ, реализирането на тази концепция е най-хубавото доказателство за метода, по който страната и бизнесът могат да си сътрудничат и за това, че когато има схващане от двете страни, резултатите могат да дойдат бързо и дейно.

„ Надявам се скоро тази концепция да бъде осъществена. Това не е толкоз елементарно. Балансът на публичните настроения основава някои проблеми при реализацията. Става въпрос, че има някои бележки от страна на синдикатите, които не са съгласни с някои от опциите. Надявам се, че ще реализираме съгласие”, разяснява Бъчварова. Според нея общата визия е, че освен би трябвало да се обезпечат условия за бързо наемане на експерти, само че би трябвало и по този начин да се провежда просветителната система, че през идващите до 10 години да се обезпечи образованието на високо и професионално равнище на най-малко 30 000 нови експерти.

„ Това е доста огромна задача. Ние сме се захванали с нея, с цел да можем да изградим критерии и стратегии, по които да бъдат обучавани младежите в България, с цел да могат те да останат тук и да се реализират”, уточни министърът на вътрешните работи. Според нея това ще бъде най-същественият фактор, който ще даде подтик за развиването на промишлеността и за икономическото развиване на страната, за нейното възобновяване и напредък.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР