Скоро морската ни столица ще има най-модерното училище в страната,

...
Скоро морската ни столица ще има най-модерното училище в страната,
Коментари Харесай

Варна ще се сдобие с нови детски градини и най-модерното училище в България

Скоро морската ни столица ще има най-модерното учебно заведение в страната, след построяването на новата постройка на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон ". Това съобщи пред публицисти кметът на община Варна Иван Портних.

По думите му, работата по построяването на новата гимназия напредва с бързи темпове, а много огромни компании от IT бранша към този момент демонстрират интерес към оборудването й. Индикативната стойност на обекта, с софтуерното съоръжение, е към 12 млн. лева Кметът съобщи, че към този момент е направено техническо задание взаимно с управлението на гимназията. В момента специалистите в Общината обобщават параметрите и нужната документи, която би трябвало да бъде направена по отношение на подготовка за стартиране на социална поръчка за избор на реализатор.
Новата съвременна гимназия ще бъде построена на обща повърхност към 22 декара .
" Голямата ни упоритост е територията, на която са разположение техникумите и новата гимназия, да се сплоти и се трансформира в един прелестен учебен кампус. До края на годината бихме могли да преминем през процедурите за избор на реализатор. Стои въпросът и с финансирането на постройката, защото тя е от една страна огромна, желаеме въпреки това това да е най-модерното учебно заведение, което е изграждано в България. Вече имаме съществени компании от IT бранша, които занапред заявяват присъединяване в оборудването на гимназията. Идеята е там просветителният развой да е обвързван с най-високите технологии. Ще разчитаме естествено на поддръжка от страната в реализацията на новата постройка на Математическата гимназия. ", съобщи Иван Портних.
Кметът съобщо още, че сега се приготвя строителство и няколко нови детски градини в морския град, като за едната върви тръжна процедура, а за втората до седмици би трябвало да влезе в действие разрешението за градеж.

" Базата е нещо извънредно значимо, по тази причина са сериозните вложения в просветителната инфраструктура. Най-важното са учителите, тъй като постройките без учителите не могат да доведат до качествено обучение за нашите деца. Затова желая да изразя благодарността си към обществените ни сътрудници за градивната работа. Община Варна е една от дребното общини, която с подписването на този групов трудов контракт надгражда миналата рамка, само че и националната такава. Образованието е абсолютно приоритет номер едно за общината, защото децата са нашето бъдеще, най-ценният капитал на града ни, който подсигурява развиването му в вероятност. ", разяснява Иван Портних.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР