Скоро фърмуера на конзолата на Sony – PlayStation 4 Pro,

...
Скоро фърмуера на конзолата на Sony – PlayStation 4 Pro,
Коментари Харесай

Как PS4 Pro ще предложи по-високо качество и на собствениците на 1080р дисплеи

Скоро фърмуера на конзолата на Sony – PlayStation 4 Pro, ще бъде освежен до версия 5.5. Принципно супермощната платформа е от изключителна изгода най-вече на потребителите с огромни 4К тв приемници у дома, само че с новия ъпдейт на софтуера компанията дава още една причина и на геймърите с FullHD екрани да сменят с Pro разновидността. Една нова функционалност във фърмуера разрешава доста точно и дейно изглаждане на ръбовете. То се задейства ръчно от всеки притежател на PlayStation 4 Pro и до момента съгласно Sony може да се похвали най-вече с положителни отзиви.
Функцията е именувана Supersample Anti-Aliasing и работи на относително елементарен принцип – с непотребната си мощ конзолата възпроизвежда 4К изображение, което в същия миг се понижава до резолюция 1080р с по-високо качество на картината или добре изгладени ръбове. Макар че някои игри оферират усъвършенствания в графиката за консуматори с PlayStation 4 Pro и 1080р екран, множеството от заглавия изобщо не се възползва от качествата на системата на екрани с по-ниска резолюция от 4К. Тази функционалност обаче произлиза непосредствено от софтуера на PS4 Pro и може да се приложи постоянно (или съвсем винаги). Според критици изглаждането на ръбовете е осезаемо в заглавия като Assassin’s Creed: The Ezio Collection и The Last of Us Remastered. От друга страна обаче игри като The Last Guardian и Call of Duty: Black Ops 3 стартират да работят на мощно понижени фрагменти в секунда, което е в ущърб на геймърите, и по тази причина в тях е по-добре функционалността да се деактивира.

Фърмуер 5.5 за PlayStation 4/ Pro сега е в бета интервал на тестване и не се знае по кое време ще е разполагаем на всички консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР