“Сколтех“ и Радиоизследователският институт, подчинен на Министерството на цифровото развитие,

...
“Сколтех“ и Радиоизследователският институт, подчинен на Министерството на цифровото развитие,
Коментари Харесай

Русия с голяма изненада на интернет пазара

“Сколтех “ и Радиоизследователският институт, зависещ на Министерството на цифровото развиване, могат да получат 30 милиарда рубли от бюджета до 2025 година за разработки в региона на информационния стандарт 6G. В Русия към момента няма комерсиална употреба на 5G мрежи, прецизират локалните медии.

Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко разпореди на Министерството на цифровото развиване, взаимно с Министерството на образованието и науката и Министерството на финансите, да плануват в допълнение финансиране за научноизследователска и развойна активност в региона на информационните мрежи 6G в проектобюджета за 2023 година и за интервала 2024 година и 2025 година до 1 август.

Проектът включва създаване на съоръжение от прототипи до произвеждане, развиване на компонентната база, подготовка на регулаторната рамка и изследване на електромагнитната сигурност на нови мрежи. Представител на „ Ростек “ сподели, че " създаването на стандарта за мобилна връзка от шесто потомство (6G / NET2030) е на ранен стадий. Към момента са разказани упованията от стандарта ".

Сега множеството оператори, в това число съветските, построяват мрежи на съоръжение, което поддържа стандарта 5G. В същото време в Русия няма комерсиална употреба на 5G мрежи, защото честотният диапазон от 3,4-3,8 GHz, който е определен за международния стандарт, е ангажиран от специфични служби на Русия.

Очаква се 6G стандартът да работи в обсега от 95 GHz до 3 THz. Но този диапазон към момента не е разпределен за никакви задания и „ не е изследван нито във връзка с предаването на данни, нито във връзка с сигурността на хората “.

Мобилните оператори към момента не са сигурни в навременността на плана за основаване на 6G информационни системи. „ Преди да приказваме за 6G, в актуалните действителности би трябвало да се съсредоточим върху последователното разширение на честотните ленти на LTE “, споделя представител на VimpelCom пред изданието. Той означи, че е належащо да се модернизира и поддържа 4G инфраструктурата, която " в този момент изцяло задоволява потребностите ", а в бъдеще и 5G.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР