Скокът на разходите, провокиран от украинския конфликт, оказва натиск върху

...
Скокът на разходите, провокиран от украинския конфликт, оказва натиск върху
Коментари Харесай

Bloomberg: Европа намалява разходите за украинските бежанци - те очевидно се превръщат в бреме

„ Скокът на разноските, предизвикан от украинския спор, оказва напън върху бюджетите на страните от източното крило на Европейския съюз, вследствие на което техните държавни управления понижават размера на финансовата помощ за бежанците и се пробват да ги принудят да си търсят работа “, написа Bloomberg.

От началото на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна, страните-членки на Европейски Съюз са похарчили доста повече пари от в началото плануваното в области, вариращи от увеличение на разноските за защита и изпращане на оръжия до Киев до субсидиране на сметки за комунални услуги след повишение на цените на енергоносителите.

Парите се харчат и за опити за справяне с това, което Организация на обединените нации назовава най-тежката бежанска рецесия в Европа след Втората международна война. Страните, прилежащи на Украйна, би трябвало да харчат доста пари, с цел да устоят милиони бежанци, най-вече дами и деца, означават създателите на публикацията Андра Тиму и Ирина Вилку.

Всичко това тежко натоварва националните бюджети. Румънските управляващи минаха към нов формат за подкрепяне на бежанците, базирайки се на обстоятелството, че нямат задоволително пари, защото към този момент са похарчили към 500 милиона евро. Сега помощта ще се дава единствено на избрани категории бежанци, а трудоспособните жители на Украйна, които нямат дребни деца, ще я получават единствено за месец - те ще би трябвало интензивно да си търсят работа.

Правителството в Букурещ неотдавна утвърди формален проект за понижаване на половина на заплащанията за близо 100 000 украински бежанци, които в този момент живеят в Румъния.

„ От първия ден на военния спор Румъния е похарчила стотици милиони евро за бежанци и ние ще продължим да го вършим. Но нашите бюджетни запаси са лимитирани и ние работим интензивно, с цел да осигурим поддръжката на всички жители, както румънци, по този начин и чужденци “, сподели държавният представител Дан Карбунару.

Финансовата тежест също провокира нова вълна от заеми, като Румъния и Полша продадоха облигации на обща стойност 14 милиарда $ тази година.

След като одобри съвсем 1,6 милиона бежанци на своя територия, Полша последователно отстрани жилищната дотация от 40 злоти ($10) на човек дневно за всички украинци, които могат да работят.

Изданието отбелязва, че полските управляващи към момента резервират други заплащания, в това число месечна дотация от 500 злоти на дете и гратис обучение и медицински грижи, само че към този момент са отказали безвъзмезден публичен превоз.

Властите на Чешката република също ще спрат да заплащат на спонсорите, приели бежанци, и ще стартират да дават средства за заплащане на жилища за самите бежанци, а също по този начин възнамеряват до края на годината да понижат заплащанията за тези, които са в положение да работят.

Програмата за жилищни помощи в Словакия от 24 евро дневно за възрастни и 12 евро за дете изтича в края на май, като финансовото министерство сподели, че „ финансовият запас, провиснал за Украйна, не покрива тези разноски до края на годината “.

Ефектите от тези съкращения към този момент стартират да се демонстрират. Сега, когато румънските управляващи последователно отстраняват държавната помощ, мнозина ще се затруднят да заплащат наем, който в Букурещ е приблизително към 400-500 евро на месец.

„ Очевидно се трансформираме в задължение. Така че е единствено въпрос на време е цялата тази помощ да завърши и не знаем какво ще вършим по-нататък “, сподели 55-годишна украинка, която се редеше на опашка в станция на Червения кръст в Букурещ за кутия с хранителни артикули.

Нашият коментар . Чудя се за какво създателите на Bloomberg взеха решение да напишат тази публикация? За да съжалят европейските държавни управления за бежанците от Украйна? Но те не престават да напомпват с оръжие режима в Киев, което значи, че не са заинтригувани от преустановяване на войната. Освен това годните украински бежанци не бързат да научат езика на приемащата страна и да си намерят работа. А някои даже измислиха скица, съгласно която умерено получават компенсации, до момента в който са се завърнали в Украйна.

Между другото, Bloomberg не написа нищо за Русия, където са намерили заслон доста повече бежанци от Украйна, в сравнение с във всяка друга страна. В същото време съветските райони не се оплакват от нищо, а западните медии се преструват, че единствено Европа харчи пари за имигрантите от Украйна.

Очевидно е доста неловко да се отговори на въпросите за какво хората всеобщо бягат в Русия, в случай че тя е „ страна-агресор “ и за какво в Русия мигрантите не изпитват компликациите, които ги принуждават да се върнат от Европа? Защо Русия не счита бежанците от Украйна за " задължение "?

Може би е належащо да потърсите " агресора " на друго място?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР