Скок на топлоенергията с между 3 и 108 процента от

...
Скок на топлоенергията с между 3 и 108 процента от
Коментари Харесай

Парното във Варна може да поскъпне от 7 до 22%

Скок на топлоенергията с сред 3 и 108 % от юли желаеха другите топлофикационни сдружения в страната. Един от главните им причини е повишаването на въглеродните излъчвания, които те заплащат.

Най-голям скок – със 108 %, е поискало габровското сдружение, което работи на въглища. Между 12 и 48 на 100 нарастване са поискали останалите три въглищни ТЕЦ-а в Русе, Перник и Сливен.

От топлофикациите, работещи с газ, за най-голямо повишаване – с 88%, упорства Топлофикацията във Велико Търново, а за минимум – с 3 % Топлофикация София.

Дружествата в Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Враца и Разград желаят смяната в цените да е сред 7 и 22 на 100.

При тези оферти най-скъпа ще е топлоенергията в Габрово и Велико Търново, където 1 мегаватчас ще приближава 200 лв., а минимум ще костват парното и топлата вода в Бургас и Сливен – към 80 лв..

Практиката от последните години демонстрира, че нормално сдруженията желаят доста по-високи цени, които енергийният регулатор понижава.

Следващите два месеца специалистите на Комисията за енергийно и водно контролиране ще вършат калкулации, с цел да решат с какъв брой тъкмо ще нарастне топлоенергията от 1 юли. /Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР