Skoda се готви за електрическата революция. Постепенно всички модели с

...
Skoda се готви за електрическата революция. Постепенно всички модели с
Коментари Харесай

Skoda се отказва от Octavia и Kodiaq

Skoda се готви за електрическата гражданска война. Постепенно всички модели с бензинови и дизелови мотори ще бъдат изместени от гамата на чешката марка и ще бъдат сменени от електрически коли. Това оповестява уеб сайтът L'Argus.

Според изданието през 2033 година Skoda ще спре изцяло производството на леки коли с мотори с вътрешно горене за Европа. И освен това, до тогава чехите няма да показват нови бензинови или дизелови модели, а единствено ще обновяват съществуващите.

Според L'Argus Skoda Kodiaq и Superb сапоследните напълно нови европейски модели на марката с мотори с вътрешно горене. Наскоро показаният електрически кросоувър Skoda Epiq ще излезе на пазара в края на 2025 година.

Интересно е, че преди този момент ще се появи различен електрически модел - 4.4-метровият кросоувър Elroq, който ще стане опция на Karoq. Тази Skoda ще бъде показана през октомври тази година.

Освен това електрическите коли Skoda Enyaq и Enyaq Coupe ще бъдат обновени. А за 2026 година е плануван дебютът на седемместен електрически кросоувър - индустриалната версия на концепцията Vision 7S. През 2027 година Skoda Octavia, Kodiaq и Superb ще бъдат обновени, с цел да дават отговор на еконормите Euro-7. В същото време Skoda Fabia, Karoq и Kamiq ще бъдат спрени от произвеждане. Година по-късно ще се появи 4.6-метровото комби, което ще стане електрически аналог на Octavia. Фейслифтовете на Skoda Octavia, Kodiaq и Superb все още не са планувани. След две години те ще бъдат изтеглени от произвеждане. С течение на времето ще бъдат сменени от нови електрически коли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР