"Склонен съм да вярвам на ДПС, защото промяната на субсидията

...
"Склонен съм да вярвам на ДПС, защото промяната на субсидията
Коментари Харесай

Политологът Стойчо Стойчев: Субсидия от 8 лева обслужва само БСП

"Склонен съм да имам вяра на Движение за права и свободи, тъй като смяната на дотацията от 1 лев на 8 лв. обслужва единствено Българска социалистическа партия. Това са извънредно доста пари. Когато тя беше свалена от 11 лв. на 1, Българска социалистическа партия изгуби доста доходи ", разяснява политологът Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR ".

Според него сме привикнали като консуматори да плащаме за резултати.

"До ден-днешен не съм видял нито един финансов план на каква база се желаят тези 8 лв.. По документи в България всичко е честно от позиция на одита, само че партиите не стимулират финансово това искане ", сподели още Стойчев.

По думите му не могат да показват такава сметка, тъй като тези пари се харчат по тяхно убеждение.

"И сега се взимат пари от бизнеса. В България партийните функционери са свързани с предприемачи. Каквато и да е държавната дотация, няма да спре фаворизиране на контактите. Проблемът в България е цивилизационен, а не законодателен ", съобщи политологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Стойчев бе безапелационен, че когато има предпочитание един закон да бъде заобиколен, постоянно ще се откри "чалъм ".

"В момента се приказва едно към гьотере за дотацията. Не се стъпва на съответни цифри. Извънпарламентарните партии не взимат дотации. "Демократична България " не получава един лев от страната ", сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР