Складове на фирма, извършвала нелегален внос и търговия с ветеринарномедицински

...
Складове на фирма, извършвала нелегален внос и търговия с ветеринарномедицински
Коментари Харесай

Откриха незаконни складове за ветеринарномедицински продукти |

Складове на компания, правила незаконен импорт и търговия с ветеринарномедицински артикули, бяха запечатани след инспекция на Българска организация по сигурност на храните (БАБХ), Икономическа полиция и приходната организация.

Фирмата, чието име не се загатва, разполагала със законни и противозаконни хранилища в разнообразни области в страната – София, Добрич, Плевен, Разград, Стара Загора, оповестиха от БАБХ.

Проверката е вследствие на сигнал. Установена е неналичието на документи във връзка с получени, продадени и налични артикули. Открити са също погрешно съхранявани артикули.

В животновъден обект в с. Кортен, Сливенска област, са открити фактури на въпросната компания, в които не е посочено името на продукта, според лиценза за приложимост. Хванати са празни опаковки, чиито данни върху опаковката и листовките не са в сходство с разпоредба за условията, а партидните номера не съответстват със законно импортираните партиди.

В нерегистриран склад на компанията в Добрич са открити ветеринарномедицински артикули с изминал период на валидност. Не са показани документи за генезис и не е ясна собствеността на помещението, в което се съхраняват. От там са конфискувани 14 компютърни конфигурации и сървър, а при следваща инспекция – и от склад в Стара Загора.

След поредицата установени нарушавания – оголен незаконен склад за медикаменти и фуражни добавки с изминал период на валидност, незаконно импортирани ветеринарномедицински артикули с етикети от Румъния и Гърция, инспекциите не престават във ферми и аптеки в цялата страна, в които са били продавани съответните незаконно импортирани ветеринарномедицински артикули.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР