Ски сезонът на Витоша беше официално открит днес, предаде репортер

...
Ски сезонът на Витоша беше официално открит днес, предаде репортер
Коментари Харесай

Старт на ски сезона на Витоша

Ски сезонът на Витоша беше публично открит през днешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Стотици родители дружно със своите деца посетиха хижа Алеко за откриването на сезона. Семействата се възползваха от топлото декемврийско време и заведоха своите малчугани да се попързалят в снега.

Освен многото родители с деца не липсваха и ски и сноуборд запалянковци. Те се възползваха от шанса, с цел да се пързалят по отворените писти Витошко Лале 1, Витошко Лале 2, Меча поляна, Ветровала, както и Витоша сноупарк. За страдание обаче заради спешен ремонт кабинковият въжен превоз Симеоново остава затворен.


Пред БГНЕС Симеон Табаков от Планинската избавителна работа сподели, че през днешния ден много хора са посетили хижа Алеко. “Кабинковият въжен превоз не работи и имаше много коли по пътя, само че това е обикновено - събота и неделя Витоша се цялостни с хора ”, означи той.

Табаков даде и потребни препоръки към скиорите, които следва да се включат в ски сезона.


“Скиорите да бъдат деликатни и да се преценяват с метеорологичните условия ”, сподели той и открои, че множеството хора, които посещават планината знаят по какъв начин да се държат. “Предполага се, че имат и планинарска просвета ”, разясни Табаков.


Според него огромният брой хора на Витоша през днешния ден се дължи на хубавото време, само че и също така и на желанието на хората да станат от трапезата и да се разходят след празниците.

С него имаше и куче, което сега е в развой на образование, само че следва да стартира да му оказва помощ, когато пораждат произшествия, откакто приключи своето образование. “Кучетата доста ни оказват помощ в акции, в търсене на изгубени и при бедствия и повреди ”, уточни той.

“Имаше един потърпевш надолу по пистата с усукано коляно. Нещо обикновено при подобен тип спорт ”, сподели още Табаков.

Цените на всички въжен превоз карти и услуги остават без смяна от предходната година, оповестяват от " Витоша ски ".

Еднодневната карта за възрастни е 50 лева, за възпитаници, студенти и пенсионери - 40 лева, за деца под 12 години – 35 лева За повече дни и хора има отстъпки. Родител с едно дете до 7 година заплаща 55 лв. за ден. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР