Ски курортът Мальовица , разположен в подножението на едноименния връх

...
Ски курортът Мальовица , разположен в подножението на едноименния връх
Коментари Харесай

Негово високопреосвещенство Антоний освещава параклис на „Свети Иван Рилски“ в Мальовица

Ски курортът Мальовица, ситуиран в подножението на едноименния връх, продължава да се развива и да изненадва прелестно своите гости.

Новите наематели на ски оборудванията потвърждават на процедура, че имат упоритостта да възродят остарялата туристическа популярност на Мальовица и още веднъж да я трансфорат в желано място освен за скиорите, само че и за феновете на туристическите разходки измежду неповторимата рилска природа,както и в отличен вид за пълноценна отмора.

Последното начинание на хора от локалната общественост и стопаните на курорта бе издигането на емблематичната Меча поляна на непретенциозен параклис в чест на Небесния настойник на българите Свети Иван Рилски.

Малкият храм е издигнат с доброволния труд на десетки вярващи от региона и благодарение на хора от курорта. Свети Иван Рилски Чудотворец е считан за най-великия светец и с изключение на небесен покровител на българите е патрон и създател на сърцето на българската религия и православие – Рилския манастир. Мястото, запазило българският дух по време на най -тежките инциденти в нашата история.

Изборът да се издигне параклис на светеца край Мальовица не е инцидентен, защото житията и легендите описват, че Иван Рилски е направил безчет чудеса точно измежду хубостта на Рила планина. За това някои откриватели назовават Рила- свещената българска планина.

На 29 декември 2020 година в 12 часа параклисът „ Свети Иван Рилски “ ще бъде осветлен от Негово високопреосвещенство Антоний, Западно и Средноевропейски митрополит на Българската православна черква.

От ски резорт Мальовица канят всички вярващи, туристи или почиващи в курорта, да участват на това положително и богоугодно събитие. Специално за всички посетители на тържественото освещаване в духа на празниците е планувана специфична празнична стратегия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР