Скелети на маймуни са открити в гробище за домашни любимци

...
Скелети на маймуни са открити в гробище за домашни любимци
Коментари Харесай

Какви домашни любимци са гледали египтяните

Скелети на маймуни са открити в гробище за домашни любимци наоколо до пристанището на Червено море Беренис, които съгласно специалистите са били отглеждани като домашни любимци преди към 2000 години. Пристанището е било употребявано както от римляни, по този начин и от египтяни, които са внасяли животните от Индия, защото 3D сканирането и сравненията на костите разкриват, че животните са от същите типове като тези, които живеят в азиатската страна и през днешния ден.

Екипът откри редица скелети, подредени като спящи деца, украсени с пъстри черупки, а някои са заровени дружно с мумифицирани котенца. Много от тях са били на по-млади маймуни, които съгласно специалисти не са били способни да се приспособяват към климата и храната в новите си домове.

Изследователите работят на това място повече от десетилетие и през това време са разкрили монументални замъци, отбранителни стени и солиден под земята комплекс, оповестява Daily Mail, съобщи БГНЕС. Гробището на животни и други антични артефакти са открити от археолози от Центъра за средиземноморска археология на Варшавския университет в съдействие с откриватели от университета в Делауеър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР