Скелет на гигантски тиранозавър рекс беше изложен публично вчера в

...
Скелет на гигантски тиранозавър рекс беше изложен публично вчера в
Коментари Харесай

Рядък скелет на тиранозавър рекс ще бъде продаден на търг в Швейцария

Скелет на великански тиранозавър рекс беше изложен обществено през вчерашния ден в Швейцария – месец преди да се състои търгът, на който скелетът ще бъде продаден, заяви Ройтерс.

Едрият див звяр, наименуван „ TRX-293 Тринити “, ще бъде продаден на търг в Цюрих на 18 април. Очаква се да бъде закупен на цена сред 5 милиона и 8 милиона швейцарски франка.

Динозавърът е висок 3,9 метра и дълъг 11,6 метра. Това е едвам третият скелет на тиранозавър рекс в света, който е бил продаван на търг в миналото, само че е първият подобен случай в Европа.

„ Името на този скелет е „ Тринити “, тъй като е построен от три животни, всяко от които беше намерено в Съединени американски щати “, сподели притежателят на акционерката къща Сирил Колър.

Числото в името на динозавъра пък препраща към броя кости в скелета му – двеста деветдесет и три.

Според Колър, евентуално купувачът ще бъде частно лице. Сигурен е обаче, че хората въпреки всичко ще имат опцията да видят скелета в бъдеще.

По думите на Ханс Якоб-Сибер, палеонтолог от Музея на динозаврите „ Аатал “ в Швейцария, откритията на вкаменелости от типа тиранозавър рекс са извънредно редки.

„ Това не е отливка или копие, ами оригиналът. Има доста, доста дребен брой такива “, сподели Сибер за Ройтерс. „ Всъщност до към 1970 или 1980 година е имало по-малко от дузина тиранозаври, като множеството от тях към този момент са били изложени в музеи в Съединените щати “, добави той.

Почти всички останали вкаменелости на тиранозаври рекс се съхраняват в музеи. Това значи, че, когато скелет бъде разгласен за продажба, ползата към него ще е голям.

Други два тиранозавъра рекс, открити в Северна Америка, също бяха продадени през 1997 година и 2020 година Динозаврите, наречени Сю и Стан, бяха купени надлежно за 8,4 милиона и 31,8 милиона $.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР