Скаутите на Обединеното кралство са изтеглени от лагера след горещата вълна в Южна Корея

...
Скаутите на Обединеното кралство са готови да напуснат международно събитие
Коментари Харесай

Скаутите на Обединеното кралство са готови да напуснат международно събитие в Южна Корея, което беше засегнато от екстремни горещини.

Стотици се разболяха по време на Световното скаутско джамборе на открито, което се посещава от повече от 40 000 млади хора от цял ​​свят, при 35C (95F) жега.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Британската група от повече от 4000 души, най-голямата по брой присъстващи, се премества от Saemangeum в Сеул, потвърди Скаутската асоциация.

Правителството на Южна Корея каза, че изпраща вода и медици на мястото.

Джамборето, описвано като най-големия младежки лагер в света, събира скаути от по света на всеки четири години, всеки път в различна държава.

Това е първото след пандемията и трябва да продължи до 12 август.

Много от родителите, с които Би Би Си разговаря, казаха, че децата им са прекарали години в подготовка да присъстват на събитието, като често са събирали хиляди лири, за да го направят.

Прогнозирани са гръмотевични бури за региона, в който се случва, докато температурите ще се усещат по-горещи от 40C поради високата влажност, според AccuWeather.

Световната организация на скаутското движение (WOSM), най-голямата международна скаутска организация, каза, че е помолила Корейската скаутска асоциация, която е домакин на събитието, да обмисли преждевременното му приключване.

Движението заяви, че домакинът е „решил да продължи със събитието“ и увери участниците, че прави „всичко възможно за справяне с проблемите, причинени от жегата вълна".

WOSM призова правителството на Южна Корея да "изпълни" ангажиментите си да предостави допълнителни ресурси и да направи здравето и безопасността на участниците свой "основен приоритет".< /p>

UK Scouts, най-голямата скаутска организация в страната, каза, че нейната група ще бъде преместена в хотели през следващите два дни, за да "облекчи натиска върху сайта като цяло".< /p>

Той добави, че неговите доброволци и други са работили, за да осигурят на своите членове „достатъчно храна и вода... подслон от необичайно горещото време... и тоалетни и миене съоръжения, подходящи за събитие от такъв мащаб."

Групата ще се прибере у дома на 13 август, както е планирано.

Родители на деца в къмпинга казаха пред BBC, че не се провеждат дейности поради жегата и не се обслужват някои хора със специфични диетични изисквания.

Други защитиха събитието, като казаха, че децата им са били разочаровани, че трябва да напуснат.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР