Скърбя и съм потресена от случилото се. Филип беше изключително

...
Скърбя и съм потресена от случилото се. Филип беше изключително
Коментари Харесай

Класната на убития Филип разплака България: Беше очарователен. Помагаше на всички

„ Скърбя и съм потресена от случилото се. Филип беше извънредно дете – любознателен, с капацитет, интелигентно и положително момче, което изпълняваше съзнателно отговорностите си като възпитаник. Държеше се извънредно другарски със съучениците си. С никого не е имал проблеми. Винаги им помагаше с каквото може “, безшумно описа Боряна Грасиани – класната на Филип, която му е преподавала по британски език в Първа британска гимназия в София.
Оценките му били съвсем единствено шестици. Участвал интензивно в учебния живот. Очарователен възпитаник, за жалост, Бог си прибира положителните по-рано, въздъхна учителката. Освен че проявявал усърдие по наложителните предмети, се записал в извънкласен клуб по история, тъй като доста обичал тази дисциплинираност. Обсъждали исторически тематики в междучасията и с класната, и с другите деца.
Тренирал е самбо. Родителите му казвали, че спортът доста му е оказал помощ в построяването на характера. Всъщност той в никакъв случай не скучаел. След уроците обичал да спортува, написа 24 часа.
“Представете си, пресичал е на пешеходна пътека, както сме го учили. Детето е спазило разпоредбите, само че несъответстващи пияни водачи правят безумия! ”, добави учителката.
Боряна Грасиани се видяла с майката на Филип на бдението в памет на 15-годишния възпитаник в неделя на кръстовището на нещастието. Успяла единствено да изкаже съболезнованията си, почернената жена нямала сили да приказва. Там било цялостно с негови съученици Филип, само че освен от Първа британска гимназия, само че и от класа му от предходното учебно заведение.
Родителите били извънредно всеотдайни хора, описа още класната ръководителка. Не пропущали наставнически срещи. А имало ли някакъв ангажимент на класа, постоянно се отзовавали. Инициативни и виновни хора, сподели класната.
“Изключително огромно злощастие. Отлично дете, възпитано, интелигентно, спортна натура. Имал е бъдеще. Всички сме в цялостен потрес ”, сподели и директорката на Първа британска гимназия Нели Петрова. На погребението на детето щяло да има представители на управлението. А след 15 септември с класа на Филип ще работят психологът и падагогическият консултант.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР