Скъпи тунджанци,Нашата община навърши 35 години – години на достойно

...
Скъпи тунджанци,Нашата община навърши 35 години – години на достойно
Коментари Харесай

Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“: Имаме волята и решимостта да продължим!

Скъпи тунджанци,

Нашата община навърши 35 години – години на почтено одобряване на правото да съществува, в блян да бъде покрай хората и да взема решение по най-хубавия метод техните проблеми. Години на доказване и на непрестанно развиване, с цел да бъде през днешния ден това, което е - модерна българска община, заслужила самопризнание и почитание със стила си на работа и с постигнатите резултати.

На 6 октомври 1987 година указът, с който е основана община „ Тунджа “ като обединяване на 44 села, слага началото, само че миналите 35 години дадоха смисъл на най-голямото ни достижение – чувството за общественост и за принадлежност към едно цяло.

Здравата ни връзка с родната земя, любовта към нашите села, жилавия тунджански дух, излъчен посредством традициите, добротата на хората и увереността, че постоянно могат да разчитат на поддръжка от общината, са нашата сплотяваща мощ.

Изминалите 35 години са и мотив за самопризнание, горделивост и признателност.

Поклон към първите, които поставиха здравите основи на нашата община!

Поклон и към тези близо две генерации тунджанци, които вложиха труд, сила и възторг в съграждането и развиването на нашите села!

Нашите предшественици ни предадоха най-важния завет, че всичко направено има смисъл, когато е водеща грижата за хората, и ние като техни наследници продължаваме започнатото и го доразвиваме.

През тези 35 години община „ Тунджа “ постоянно се е стремяла да бъде пример – за нови хрумвания, за положителни практики, за отношение, само че най-много за екипна работа и за метода на решение на проблемите дружно с хората. Това основава чувството за единение и убеденост, че дружно ще се оправим с провокациите и с рецесиите.

Удовлетворени сме, че през тази празнична за нас година успяхме да реализираме доста и започнахме да преобразяваме нашите села.

Да, всички желаеме новото и хубавото да идва с още по-бързи темпове, само че нищо не може да се реализира по едно и също време във всички 44 села. По-важното е, че имаме волята и решимостта да продължим и знаем по какъв начин да го реализираме.

Благодарим на всички тунджанци за приноса им за развиването на нашата община, тъй като без техните старания и труд „ Тунджа “ нямаше да е същата!

Благодарим на всички, които през годините са работили и работят за одобряването на „ Тунджа “ като работеща и можеща община!

Вярваме, че всички имаме обща цел - да живеем все по-добре и по-достойно в нашите села и че дружно можем да я реализираме!

Честит празник, тунджанци!

На многая лета на община „ Тунджа “!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР