Скъпи съграждани и гости, Община Етрополе съвместно с Туристическо дружество Туризъм,

...
Скъпи съграждани и гости,
Община Етрополе съвместно с Туристическо дружество Туризъм,
Коментари Харесай

Заповядайте заедно с нас да почетем "Свети Атанас"

Скъпи съграждани и посетители,

Община Етрополе взаимно с Туристическо сдружение „ Туризъм, спорт и екология Етрополе ", НЧ „ Тодор Пеев-1871 " и Исторически музей-Етрополе ви кани дружно да отбележим обичайния празник „ Св. Атанас ", уважаван още от античните траки и съхранен от етрополци през вековете.

Празникът стартира в събота - 27 януари с осъществяване на туристически поход до Етрополския манастир „ Света Троица ", където ще се отслужи молебен за здраве и ще се означи 15- годишнината от основаването на Туристическо сдружение „ Туризъм, спорт и екология Етрополе ". Вечерта от 19.00 ч. е обичайна планинарска вечер в ресторанта на хотел „ Еверест ", предхождана от фото галерия, отдадена на празника през годините.

Началото на Националния туристически поход до връх „ Свети Атанас " е в 8.00 ч. в неделята- 28 януари. Тръгва се от пътеката над хотел „ Еверест " и от пътеката при бензиностанция „ Петрол ".

В 14.10 ч.кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров ще посрещне тържествено на Централния площад шествието на туристите, предвождано от Бог Сабазий и съпровождано от Етрополската духова музика и танцьорите от ФА „ Балканска младост ".

Заповядайте дружно да почетем достоверния за Етрополе празник " Свети Атанас "!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР