Скъпи приятелю. С тези думи руският президент Владимир Путин посрещна

...
Скъпи приятелю. С тези думи руският президент Владимир Путин посрещна
Коментари Харесай

Императорско посрещане на Си Цзинпин в Кремъл. Знаци към света

Скъпи приятелю. С тези думи съветският президент Владимир Путин посрещна в Георгиевска зала на Големия Кремълски замък (БКД) китайския си сътрудник Си Цзинпин. Историческата среща на върха, почнала в понеделник, продължи през днешния ден с диалози сред двете делегации.

Лидерът на Китай дойде на основния вход на двореца и се качи на втория етаж по основното стълбище. От двете страни беше подложен почетен часовой.
-->
Путин и Си Цзинпин излязоха да се посрещнат от разнообразни елементи на зала " Свети Георги ". Знамената на Руската федерация и Китай бяха сложени в центъра на залата, а водачите се срещнаха при тях и се поздравиха с здрависване.

Оркестър извърши химните на двете страни. В залата участваха и членове на делегациите на двете страни.

Владимир Путин и Си Цзинпин влязоха в зала " Екатерина ", където започнаха договарянията в стеснен състав, последвани от делегации.

Си Цзинпин е на държавно посещаване в Русия от 20 до 22 март. В понеделник той имаше неофициална среща на четири очи с Путин в Кремъл, която продължи към 4,5 часа.

Разговорите сред Путин и Си Цзинпин се организират при закрити за публицисти порти. В началото на диалога обаче представители на медиите съумяха да създадат няколко протоколни фотоси и видеозаписи.

„ Разбрахме се публицистите да снимат и с това да задоволим любознанието им, а по-късно в по-затворен режим “, изясни Путин.

От съветска страна в срещата участваха заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, съветският външен министър Сергей Лавров, помощниците на президента Максим Орешкин и Юрий Ушаков, съветският ексклузивен и пълномощен дипломат в Китай Игор Моргулов, министърът на защитата Сергей Шойгу, ръководителят на Централната банка Елвира Набиулина, шефът на FSMTC Дмитрий Шугаев и ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов.

По-късно предстоят договаряния в уголемен състав в зала „ Александър “ и сключване на документи във предверие „ Малахит “. Лидерите ще създадат и взаимно изказване. Програмата ще приключи с тържествена вечеря във Фасетната палата.

По-рано през днешния ден Си Цзинпин се срещна с съветския министър председател Михаил Мишустин и го предложения да посети Китай допустимо най-скоро, с цел да откри тесни връзки.

Според Си Цзинпин е належащо да се възвърне механизмът на постоянни срещи сред държавните ръководители на двете страни. Мишустин одобри поканата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР