Скъпи приятели,Предстоящите местни избори са изключително важни, защото те ще

...
Скъпи приятели,Предстоящите местни избори са изключително важни, защото те ще
Коментари Харесай

Иван Гешев: Изборът днес е между зависимите политици и независимите граждани

Скъпи другари,

Предстоящите локални избори са извънредно значими, тъй като те ще дефинират посоката, в която ще поеме България през идващите години. В този смисъл те са самобитен референдум „ за” или „ против” държавното управление на наведената тройна коалиция. От резултата ще зависи дали ръководещата “сглобка” ще се окопае във властта, или ще се разпадне на части. Аз персонално залагам на второто.

Днес към този момент е явно, че обществото ни е разграничено от висока стена. От едната ѝ страна стои привилегированото малцинство - това на ЗАВИСИМИТЕ ПОЛИТИЦИ. Тези, които в подмяна на тлъсти комисионни, през последните години извършват категорично непознатата воля и работят против ползите на личния си народ. Хората, за които потупването по рамото от “големия брат” е по-важно от ръкостискането с отрудената ръка на елементарния българин.

От другата страна на барикадата сме ние - НЕЗАВИСИМИТЕ ГРАЖДАНИ - гордите и достойни българи, които не се срамим от това, че обичаме отечеството си. Хората, които не се опасяваме да се опълчим на политиците и имаме вяра, че страната ни може да бъде ръководена ловко и отговорно. Заедно се противопоставяме на слагачеството и нелепостта в българската политика и дружно водим нашата борба за отвоюването на България.

И по този начин, изборът през днешния ден е напълно елементарен - НЕЗАВИСИМОСТ или ЗАВИСИМОСТ? Ние - самостоятелните, или те - подвластните?

Залогът е прекомерно огромен, заради което е значимо във вота да се включим всички. Само по този начин ще можем да обезвреждаме силата на подвластните политици, които сигурно ще “заведат” до урните купените от тях гласоподаватели.

Ние от „ Справедливост за България” сме уверени, че политическата класа ще загуби този избор, тъй като се провали. Тя към този момент не извършва главната си функционалност - да съставлява гласоподавателите си. Вместо това отстоява само ползите на своите господари.

С безотговорното си държание и нелепостта си политиците ни провокират рецесия след рецесия. Водят ни към крах и съсипия. Към заличаването ни като народ и нация.

Очевидно за всички е, че наведените ни политици са нездравословни за България. Необходима е опция - гражданска, патриотична, национална. Това е и повода, заради която неотдавна дружно с група съидейници създадохме Гражданско съдружие “Справедливост за България”.

Целта ни е елементарна - да изхвърлим политическия отпадък! Да вземем властта от партиите и корумпираните политици и да я върнем там, където ѝ е мястото - в ръцете на жителите, които милеят за родината си.



За страдание дребното време, с което разполагахме, не ни разреши да се включим пълноценно в идния локален избор. А и политиците са се погрижили добре за себе си, като прозорливо не са оставили опция за равнопоставено присъединяване на жителите в изборния развой. Нека да кажем на глас това, което всички премълчават - актуалният Изборен кодекс фаворизира парламентарно показаните политически сили и дискриминира жителите, които им се опълчват.

Липсата на опция за директно присъединяване във вота обаче не значи, че ние ще стоим безучастно в профил. Напротив, ще се включим в изборите, само че не като директен участник, а като вземем вярната страна. Страната на ГРАЖДАНИТЕ.

Ще се противопоставим на партийните претенденти на парламентарно показаните политически сили, тъй като те са наместниците на подвластните политици, които непременно би трябвало да бъдат изхвърлени от властта.

Ще подкрепим с всички сили и средства самостоятелните претенденти, както и жителите, които заради рестриктивните мерки на Изборния кодекс са принудени да употребяват листите на дребни партии или локални обединения.

Ще ги подкрепяме всячески - идейно, логистично, организационно, тъй като те са наши съидейници.

Убедени сме, че на 29 октомври дружно с тях ще извоюваме първата си победа. Скоро по-късно пък ще обявим пред обществото и бъдещите си проекти.

Дойде време да изметем политическия отпадък!

Първо от локалната власт, а след това и от централната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР