Скъпи колеги, приятели, съграждани, моля ви, не се доверявайте на

...
Скъпи колеги, приятели, съграждани, моля ви, не се доверявайте на
Коментари Харесай

Измама: името на проф. Иво Петров отново използвано в реклама на магични лекарства

" Скъпи сътрудници, другари, съграждани, апелирам ви, не се доверявайте на реклами за подправени несъществуващи медицински артикули с вълшебни резултати. За страдание постоянно се спекулира с имената на уважавани и авторитетни сътрудници без те да имат никакво отношение към тези мними лекарствени средства.

Проверявайте дали имат регистрация и производител! Тези лъжливи средства са " създадени " от интернет и не дават отговор на никакви критерии за включвани в каквито и да е прескрипции било то с профилактична или лечебна цел. "

Това предупреди днес във Facebook уважаваният инвазивен кардиолог проф. Иво Петров.

Името му за следващ път е използвано във фалшива реклама на медикаменти - за таблетки, " които лекуват всичко ". Софийската градска прокуратура днес се самосезира по случая по предписание на Борислав Сарафов. Образувана е прокурорска кореспонденция.

Става дума за общоприет банер за реклама на медикаменти - които " лекуват " безчет проблеми. Банерът подвеждащо е с лицето на проф. Петров. Това не е първият сходен случай, в който се използва престижа му, в действителност е поне четвъртият за последните две години, регистрира той. 

Жертви на сходни фалшификации са ставали и доста други уважавани лекари. Сред тях са главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, офталмологът проф. Александър Оскар, някогашният шеф на Националния център по заразни и поразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, анестезиологът доктор Мирослав Ненков и други

В случая не става дума даже за лицензиран медикамент, разяснява проф. Иво Петров, който е народен съветник по инвазивна кардиология, пред Нова тв.

" Не знаем какво има в хапчетата. Това значи, че може даже да е рисково. Съставките не са известни заради една доста елементарна причина – тези средства не са регистрирани. Нямат производител. 

И за жалост, акцентът не е толкоз в спекулирането с моето име и тези на сътрудниците, а в това, че се търгува с вярата на хората за здраве. Търгува се с доверие ", подчертавя той.

Проф. Петров предлага на пациентите да ревизират сходни артикули, да питат своя доктор преди да ги купят.

Лекраят неведнъж е подавал сигнали - към прокуратуата, ГДБОП, здравното министерство. 

" Принципно имаме поддръжка от тези институции, само че действително видяно нищо не се случва ", казва той.

Борбата с сходни реклами не е лека задача в България и по света. На доста места, както и у нас, рекламите на лекарства са добре контролирани, когато става дума за народен ефир, само че постоянно е невероятно да бъдат проследени и осъдени тези, които популяризират в Интернет.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР