Скъпи български приятели, много съм щастлив и се гордея, че

...
Скъпи български приятели, много съм щастлив и се гордея, че
Коментари Харесай

Софийската опера и балет открива сезона с Травиата

" Скъпи български другари, доста съм благополучен и се гордея, че ще бъда с вас на 15 септември, с цел да ръководя " Травиата " в Софийската опера. Ще бъде моят дебют в този хубав спектакъл ", гласи прочувственото видеосъобщение на Пласидо Доминго. На 15 септември под неговата диригентска палка ще пеят Станислава Момекова - Виолета, Иля Селиванов - Алфред, Атанас Младенов - Жермон, Силвана Пръвчева - Флора, Благовеста Мекки-Цветкова - Анина, научи ДУМА от Националната опера и балет.
А идната вечер Националната опера и балет в Скопие открива новия сезон с операта " Лидия от Македония " в режисура на Пламен Карталов. Тя е написана през 2001 година от Ристо Аврамовски и се счита за една от най-хубавите македонски опери. Създадена е по поръчка на тогавашния Македонски национален спектакъл. Либретото е от Ги Шелеи и Дора Петрова от Франция.
В Скопие спектакъла ще дирижира Иван Еминович, а режисьор на възстановката е Трайко Йордановски. Ефектни са сценографията на Панче Минов и костюмите на Елена Дончева. Ролята на Лидия ще извърши Наде Талевска Спасовска, а св. Павел ще бъде Игор Дурловски. Операта неведнъж се връща в репертоара на театъра след нейната премиера в режисурата на Пламен Карталов. Представена е и на интернационалния фестивал " Охридско лято ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР