Скандинавски мъх в рамка, естествена билкова козметика и бижута от

...
Скандинавски мъх в рамка, естествена билкова козметика и бижута от
Коментари Харесай

Скандинавски мъх в рамка, естествена билкова козметика и бижута от смола-част от Есенния базар на изкуствата


Скандинавски мъх в рамка, естествена билкова козметика и бижута от смола са част от атракциите на Есенния базар на изкуствата и креативните занаяти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Арт украса с мъх от далеч-скандинавски, оказва помощ да сме в мир със себе си и природата.

Скандинавският мъх, който се ползва като арт украса, с цел да може да влезем с природата във всеки един дом. Ние сме елементи от природата и тя е част от нас, по тази причина е значимо да се връщаме към нея. Колкото повече може да я вкарваме в всекидневието си и тя да ни радва, толкоз по-добре за нас, съобщи пред БГНЕС Лилия Язова, която е ландшафтен проектант.

Скандинавският мъх е стерилизиран и остава във типа, в който е. Докато при българския е нужна поддръжка, напръскване и това усложнява използването.

„ Произведенията ни в рамка са съгласно сезона, разнообразни тематики. Предлагаме бижута, лампи и маси. Доста огромен интерес има към природата като цяло в последно време по този начин, че и скандинавският мъх е нещо ново за българина ”, добави Язова.

Отново детайл от природата-бижута от смола, впечатлиха посетителите с хубост и великолепие.

„ Все повече и повече хората харесват фините бижута и обръщат внимание освен на това, което е съвременно, само че и на това, което ги притегля от вътрешната страна. Това показва тях самите и е хубаво човек да обръща внимание на себе си ”, уточни Елена Сиракова, която създава бижутата с оцветена, рисувана и пигментирана по друг метод смола, естествени камъни, кристални мъниста, както и 3D цветя.

Елена разяснява, че доста хора бъркат смолата със стъкло, само че това е тъничък пласт, който стои доста нежно и леко. „ Моята техника е доста сложна-първо се прави основата, по-късно се попълня и рисува, след, което се поставя втори пласт. При цветята има в допълнение извиване, прибавят се тичинки и листа ”, разясни тя.

Лечебни мехлеми по остарели предписания на бабите ни, кремове и козметика, показва Светлана Костова, която има дребен фамилен бизнес за произвеждане на лечебна козметика.

„ Възстановихме лечебните мехлеми по остарели предписания на бабите ни, с маслените извлеци и билките, които са употребили. Това ни увлече да създадем и кремовете за лице и тяло с натурални масла, както и клиентите, които се връщат и споделят, че нещата ни са им помогнали. Имаме и вода за уста, ексфолиант за тялото ”, описа Костова.

Тя е безапелационна, че посредством кожата вкарваме най-различни вещества в цялото си тяло и влияем върху здравето си. Затова е доста значимо да е чиста, натурална, билкова, естествена, тъй като по този метод натурални и естествени неща, които са потребни, а не химикали и рискови субстанции. Кремът на Светлана с хиалурон и околоочният крем се радвали на максимален извънреден интерес. „ Мехлемите също са доста търсени, според от болежките, само че особено мехлемът от живовляк го нарекоха златното мехлемче ”, изясни тя.

Цялата направа е ръчна. Работи се в дребни серии, с цел да бъдат пресни продуктите, употребяват се единствено български материали. Държим на българското за да разпространяваме нашите артикули, добави Костова./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР