Скандално съдийство помрачи боксовия мач между американеца Девин Хейни и

...
Скандално съдийство помрачи боксовия мач между американеца Девин Хейни и
Коментари Харесай

Скандално съдийство има и в бокса, не само на Лудогорец - ЦСКА

Скандално съдийство помрачи боксовия мач сред американеца Девин Хейни и украинеца Василий Ломаченко за безспорната купа в леката категория на професионалния бокс.

Бившият международен първенец в три теглови категории Ломаченко загуби след 12 рунда зрелищен бокс от носителя на поясите във версии WBC/WBA/WBO/IBF след неединодушно съдийско решение.

Трима от съдиите присъдиха победа на американеца. Американецът записа 30-та победа в професионалния бокс на кръга в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас.

Лома сподели по-добра издръжливост и пласира повече удари в последните четири рунда на борбата, само че съгласно съдиите 24-годишният Хейни е заслужил съдийското решение, с помощта на по-силните първи рундове за него.

" Лома безусловно завоюва мача. Който мисли противоположното не схваща от бокс ", написа легендата Оскар де ла Оя.

" Ломаченко трябваше да стане първенец. Той завоюва този мач. Нанесе повече чисти и точни удари ", счита Шакур Стивънсън, един от най-хубавите боксьори в категорията.

" Лома беше приказен. Осем рунда в интерес на Хейни са дадени от един арбитър и това не въздейства на резултата. Но да дадеш 10-ия и 11-ия рунд, в които Лома напълно доминираше е парадокс ", счита боксовият специалист Дан Рафаел.

" Аз съм промоутър, а не арбитър. Всички към мен обаче са потресени от резултата. Смятат, че мачът е бил твърдо в интерес на Ломаченко. Няма да разясня повече, тъй като въпреки всичко съм промоутър ", споделя именитият Боб Аръм.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР