Скандалният угандийски национал Катберт Малинга е пред трансфер в България.

...
Скандалният угандийски национал Катберт Малинга е пред трансфер в България.
Коментари Харесай

Скандален угандиец пред трансфер в България

Скандалният угандийски национал Катберт Малинга е пред трансфер в България. Той е пред трансфер в Марек Юнион-Ивкони. Тимът от Дупница чака през днешния ден идването му на проби в тима. Двуметровият волейболист игра като посрещач и диагонал.

" Няколко дни са задоволителни, с цел да преценим дали ще му предложим контракт. Запознали сме се с качествата му, изгледали сме няколко мача, само че би трябвало да го забележим на място, а и да премине медицински проучвания ", съобщи мениджърът на клуба Людмил Найденов.

През лятото Малинга беше забъркан в скандал и осъден от Угандийската волейболна федерация поради машинация. Причината е потреблението на двоен лиценз за игра. С единия той е взел участие в шампионата на Уганда за Скай Волей Клуб, а с другия е играл в кенийския шампионат за Кения Портс Ауторити.

Ако бъде утвърден от Марек Юнион-Ивкони Катберт Малинга може да стане вторият угандийски състезател на отбора от Дупница след Окело Дауди, който бързо впечатли с изявите си и беше взет от Галатасарай чартърен. Преди дни Дауди призна, че Малинга е при него на посетители в Истанбул.

 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР