Скандалният концесионер на плаж Несебър-юг Боян Бонев, за когото се

...
Скандалният концесионер на плаж Несебър-юг Боян Бонев, за когото се
Коментари Харесай

Човек на Иван Костов уредил родата си с плаж

Скандалният концесионер на плаж „ Несебър-юг ” Боян Бонев, за който се твърди, че е племенник на някогашния народен представител и министър на Иван Костов- Евгени Чачев е измежду нарушителите по морето, написа „ Телеграф ”, като се базира на данни на Министерство на регионалното развитие. Чачев бе първо зам.-министър, а след това стана и министър на районното развиване и благоустройството в държавното управление на Иван Костов. После стана един от основателите и народен представител от учредената от командира партия ДСБ.

Боян Бонев и компанията му „ Сироко” получават плажа през 1999 година, като точно Чачев урежда концесията. Година по-късно Бонев поема и плажовете „ Поморие” и „ Ахтопол”.

Той наследява и цялото имущество, съхранявано на плажовете като чадъри, заведения, наблюдателни вишки за спасителите, медицински пунктове. В Несебър дори има и пристан за акостиране на яхти, който Бонев също прилапва и вместо да се занимава с летуващите, стартира да развива развлекателна активност с корабчета и водни колела.

Скандалният концесионер издига и 5-метрова стена пред един от хотелите, с която желае да загради плажа и едвам през 2009 година страната се произнася, че тя е противозаконна и би трябвало да бъде съборена.

Проблемите с концесията на „ Сироко” са още от началото на сезона, когато се видя, че компанията е напълнила съвсем целия плаж в Несебър с чадъри. Оставени бяха единствено тесни линии за свободно плажуване и то сред хотелите.

Затова Бонев попада измежду нарушителите по морето след инспекцията на Министерство на регионалното развитие. Туристите се оплакват и от мръсотията по пясъка, цялостен с фасове и отпадъци. Голяма част от чадърите са в окаяно положение, което не пречи на концесионера да си събира таксите. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР