Скандалният бизнесмен от БСП Бенчо Бенчев, който бе задържан като

...
Скандалният бизнесмен от БСП Бенчо Бенчев, който бе задържан като
Коментари Харесай

БСП да бори капитализЪма!? Да бе, да...

Скандалният предприемач от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев, който бе арестуван като „ ятак” на Митьо Очите преди близо два месеца, е „ санкциониран” с другарско потупване по рамото от своите. Вече няма да е зам.-председател на общинския съвет в Бургас, само че пък ще си употребява благинките на локалната власт като редови градски фаворит.

„ Българска социалистическа партия в профил Бенчо Бенчев от поста зам.-председател на Общинския съвет в Бургас. Бизнесменът, който бе арестуван в хотел в Турция с търсения като наркобос Димитър Желязков – Очите, остава самостоятелен общински съветник”, оповестяват медии.

Чудесно! Ето по този начин алената съпротива бори капитализЪма, като споделяше Тато, незаконността, корупцията, закононарушенията и така нататък бичове на съвременността ни – с дружеско и лицемерно неодобрение пред строя за замазване на очи.

В реалност естественият човек недоумява за какво Бенчев, би трябвало да остава общински консултант след този гръмък скандал? И какво тъкмо значи „ независим” народен представител или общински консултант?! Всички тези избранници влизат в съответната институция под шапката на някоя партия, само че като не им изнася си подвигат капите и сами се титулуват като „ независими”.

Този циничен модел на политическо номадство от години основава проблеми в общественото пространство. Онези, които излизат от партията, посредством която са определени, стават сякаш самостоятелни, само че не престават да се употребяват и да са според от парите на партийните дотации.

Темата е дълга и неведнъж обсъждана, без да са реализирани съответни и най-много правилни към гласоподавателя резултати. Не по-малко циничен е методът за издигане на претенденти като Бенчо Бенчев от гражданската квота на Българска социалистическа партия. Това демонстрира, че сякаш лявата партия не се гнуси от милионерите, само че избира да ги поставя в сателитните описи, с цел да може да се освободи от тях при първата им неволна издънка. Свикнахме като че ли със свадите, които от време на време разтрисат соцпартията – преди Бенчо, чийто бизнес си е напълно законен и с платени налози, кавгите бяха с различен огромен паралия от баш редиците на над стогодишната партия - Георги Гергов. Левите не се гнусят от парите на милионерите и изобщо на заможните в своите редици. Може би считат, че като залагат на богати и като Мартин Захариев, Петър Корумбашев, Петър Кънев и така нататък ще преборят по-успешно „ гадните капиталисти и несправедливия капитализъм”?!

Но тук думата е за друго – кого ще съставлява към този момент в общинския съвет на един от водещите градове в страната Бенчо Бенчев? Българска социалистическа партия са го вкарали там, за какво в този момент не го изкараха дефинитивно, с цел да измият най-малко част от срама, който сами си залепиха от алчност. Някак напълно не е по социалистически тъкмо партията на Корнелия Нинова да се възползва от античния принцип на римския император Веспасиан - „ Парите не миришат”....
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР